Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tmeli szakács

Tmeli
hozzászólások

adatok:

Profil: Tmeli
Mióta szakács: 2011. 01. 30.


Blog, weboldal:

tmelinda12@gmail.com

mióta főzök:

Már gyermekként is szerettem a konyha körül tüsténkedni,de igazán mindig a konyhakert volt a kedvencem. Régebben, vidéken az emberek saját maguk termesztették a gyümölcsöket és a zöldségeket. Nekünk is volt egy fóliasátor, ahol mindig meleg és friss illat volt. Sokat ücsörögtem,locsolgattam és beszélgettem a növényekkel. Sok gyümölcsfát megmásztunk, és mosatlanul ettünk róla a termést. Amikor elkerültem otthonról, elővettem a kockás füzetet, és elkezdtem írni,hogy hogyan készülnek az egyszerűbb ételek. Próbáltam leírni a pontos mennyiségeket, hogy mennyi is az a csipet só,tetszés szerinti cukor...és folytathatnám.
Amióta a párommal új lakásba költöztem, azóta viszont a konyha virtuóza lettem! Szeretünk együtt főzőcskézni,minden újdonságot kipróbálni,előhozni a már elfeledett ízeket, vagy valami új ízletes ételt tenni az asztalra!

a hely, ahol főzök:

Dunakeszin, a tetőtérben van egy nagyon hangulatos, általam tervezett kis konyhám.

ars poetica a konyhában:

Az élmények,emlékek gyakran illatokhoz kötődnek. Szeretem érezni a friss kenyér illatát, az érett gyümölcsök és zöldségek zamatát. Engem kikapcsol, és feldob a főzés, mert egy helyen összeérnek az ízek és az illatok kavalkádja. Néha megáll az eszem, és csodálkozom magamon, ha látok egy receptet, ami megérint, szó szerint bevadulok, és teljes gőzzel állok neki a főzésnek. Már a vásárlásnál is csak arra tudok gondolni, hogyan tudnám fokozni az ízélményt, hogy minél különlegesebb legyen a végeredmény...ez már jelent valamit!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!