#

Felicia

  • receptjei: 14
  • regisztrált: 2012.06.01

Felicia adatai

Hobbik

sutes-fozes, utazas, fenykepezes, filmek, szinhaz

Mióta főzök

Gyerekkorom óta szeretek próbálkozni különleges ízek kombinálásával, más kultúrák ételeinek beépítésével a saját konyhánkba. Mióta férjhez mentem, a sütés-főzés hobbim mellett mindennapi feladatommá is vált, s mivel férjem egy algériai-berber származású Angliában tanult főszakács, a kihívás mindkettőnk ízlésének kielégítésére nem kicsi.:) 

A hely, ahol főzök

Jersey (Channel Islands)

Ars poetica a konyhában

Habár néha belevágok komplikáltabb projektekbe, alapjában véve "a kevesebb néha több" alapon szeretek sütni-főzni, mind az árat,  az összetevőket, valamint a bonyolultságot illetően. Az általam főzött ételek többnyire magyar, algériai (arab, berber és francia hatásokkal) vagy angol recepteken alapulnak, esetleg ezek keverékei,...mmm.... néha pedig belevágok egyéb nemzetközi finomságok előállításába is:).

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!