#

convecteur temporel

  • receptjei: 9
  • regisztrált: 2010.02.28

convecteur temporel adatai

Mióta főzök

Ha  az alkalom úgy kívánta, mindig is tudtam készíteni valami egyszerűt, mégis finomat, saját kútfőből. Tudtam egypár alapszabályt innen-onnan, Aputól (Anyukám borzalmasan főz, kivétel a tejbegríz), mégis a tudásom nagyrészét Nevelőapukámtól szereztem be, aki szívesen tanítgatott, illetve ötletelést is várt tőlem, kisebb koromban is. Alapvetően a konyha világát egyedül fedeztem/fedezem fel, orromra, ízlelőbimbóimra és a képzeletemre hagyatkozva.

A hely, ahol főzök

Általában Budapest.

Ars poetica a konyhában

Egészség, frissesség, szórakozás, kreativitás.

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!