Zsazsa

  • receptjei: 0
  • regisztrált: 2023.03.04

Zsazsa adatai

Rólam

Kreatív szakács vagyok, vagyis nem ragaszkodom a pontos mennyiségekhez. Igyekszem szívvel-lélekkel főzni, hogy a végeredmény jó legyen. De a nagymamám krumplifőzelékét, resztelt máját még nem tudom úgy, ahogy ő készítette. Süteményeknél szeretem a bögréseket.

Hobbik

Szeretem a virágokat, ezért tavasztól őszig sok zöld növényről kell gondoskodnom, amik kint vannak az udvaron. Szeretek olvasni is, de mostanában inkább a neten és nem mindenfélét, inkább igényes irodalmat.

Mióta főzök

Fiatalon segítettem a nagymamának krumplit pucolni a krumplifőzelékhez. Anyukámnak a sütikészítéskor, mert akkoriban az volt a divat, hogy egy búcsúra minimum ötféle süti, torta készült. Aztán vendéglátó iskolába kerültem, ott is voltak főzőnapok, érettségizni is kellett egy menüből. Az albérletemben aztán keveset főztem, meg nem is kellett, mert szállodában dolgoztam, ahol ingyen ebédelhettem. Rendszeresen azóta főzök mióta felnőtt a fiam, a munkahelyén van melegítési lehetőség, nekem is. Nem kell szendvicset vagy gyorséttermi ételeket enni.

A hely, ahol főzök

Saját lakásban főzök egy kis konyhában. Ennek az az előnye, hogy egy fűszerért, sóért, cukorért nem kell egy nagy konyhában gyalogolni, csak megfordulok és ott a szekrény. Hagyományos gáztűzhelyem van.

Ars poetica a konyhában

Ha lúd, legyen kövér. Mondjuk ezt máshol is alkalmazom. Nincs szükségem halkésre, halvillára, hogy szeressem és megegyem a halat.

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!