A nagymamám egész életében ugyanazt a 10-15 féle ételt főzte, amelyek között voltak megunhatatlan kedvenceim, amik azok is maradtak a mai napig (grízes tészta, sült kacsa knédlivel és párolt lila káposztával, valamint a mindig tuti befutó linzerkarika és krumplis linzer). Az anyukám viszont nagyon unta ezeket az ételeket és folyton kísérletezett. Illetve a mai napig mindig kísérletezik. Voltak neki is olyan próbálkozásai, amelyek aztán megvetették lábukat az én konyhámban is. Ilyen a berni göngyölt hús, a zabpelyhes almás süti, a kefires lángos, a krumplis bejgli és a kefires süti.
Én valahol kettejük közt járok félúton. Megtartom azokat a recepteket, amelyek még a nagymamámról maradtak rám, kiegészítve azokkal amelyek megtetszettek anyám folytonos kísérletezéseiből, s e két konyha remekeit próbálom meg ötvözni a 11 éves vendéglátós pályafutásom alatt begyűjtött nagy kedvenceimmel (gyümölcslevesek, csirkemáj rizottó, saláták),valamint a saját gasztronómiai ízlésvilágommal ami elég erőteljesen a mediterrán konyha felé húz.
Alakulok, mint púpos gyerek...
Hobbik
Alvás, írás, és bármit abbahagyok egy kis természetjárásért...
Mióta főzök
Rendszeresen, bár kisebb kihagyásokkal 30 éve, 20 éves korom óta főzök.
A hely, ahol főzök
Dunabogdány, Magyarország
Ars poetica a konyhában
1.,"A főzés megnyugtató, biztonságos tevékenység." Ez a mondat a Price of kissing c. filmben hangzott el... és tényleg. A sütés-főzés számomra meditáció, alkotótevékenység, kikapcsolódás valamint nagy össznépi örömszerzés. És folyamatos útkeresés...
2., "Vissza a természethez!" A természetes ízeket, a magam által megtermelt fűszereket, zöldségeket, gyümölcsöket részesítem előnyben, igyekszem a mesterséges táplálékokat száműzni a konyhámból..."amit eszel, azzá leszel"! És én nem akarok műanyaggá lenni! Sőt mi több, azt sem szeretném, ha a családom azzá lenne!
3., "A kevesebb több." Nem használok egyszerre egy ételhez sokféle alapanyagot és sokfajta fűszert, szeretem ha az alapanyagok természetes íze érvényesül.
MINDEN JOG FENNTARTVA!!!!!