#

Macskamentha

  • receptjei: 5
  • regisztrált: 2013.11.30

Macskamentha adatai

Rólam

Nagyon szeretek főzni, de sütni még inkább! Szeretek új recepteket kipróbálni, már a kezdő lépéstől azaz a keresgéléstől élvezem minden mozzanatát. Bár ezt a többiek is elmondhatják valószínűleg magukról itt az oldalon. :-) Tulajdonképpen ezen a keresgéléses úton keveredtem el ide. Már a tagságom előtt is sok ötletet merítettem az oldalról, aztán rájöttem milyen jó is az online receptkönyv, meg hogy én is megoszthatom a véleményem... Jelenleg azon fáradozom, hogy szakács legyek...úgy értem itt az nosalty-n. Remélem hamarosan sokan élvezhetik a saját (illetve általam gyűjtött) receptjeimet a Macskamentha szakács és a http://macskamentha.blog.hu oldalamon.

Hobbik

Wu stílusú Tai Chi Chuan és Chí Kung, sci-fi és fantasy könyvek

Mióta főzök

Fiatal korom ellenére sem tudom már megmondani, mikor kezdtem anno főzni. Úgy 10-12 évesen anyukám mellett valószínűleg egy kis tojásrántottával kezdődhetett konyhai pályafutásom, azóta pedig folyamatosan csak fejlődök a saját és családom örömére.

A hely, ahol főzök

A konyhám, édesanyám konyhája, barátok konyhája...persze az utóbbiak csak, ha engedik, hogy garázdálkodjak egy kicsit idegenhonban (értsd: idegenkonyhában). :-) Szóba jöhet a kerti grill is vagy egy mini gázfőző a sátor előtt.

Ars poetica a konyhában

A recept csak útmutató, a kóstolás adja az igazán jó végeredményt. Sütésnél pedig a sütőben készülő mű folyamatos ellenőrzése, hisz tudjuk, ahány sütő annyi... A kísérletezés az eredeti munkám végett sem áll távol tőlem, pusztán itt fogyaszthatóbb (sőt falhatóbb) a végeredmény. Imádom az ízeket, illatokat, a várakozást a sütő előtt vagy épp az elkészítés mozzanatait. Elsősorban sütiket szeretek készíteni, de a főzés sem áll távol tőlem, nem vagyok a kész ételek híve. Mindenkinek azt tudom csak mondani, bátran kreatívkodjon, kísérletezzen új receptekkel, új ízekkel, nem fogja megbánni.

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!