#

Deloretta

  • receptjei: 12
  • regisztrált: 2015.08.23

Deloretta adatai

Rólam

Hobbi szinten szeretek sütni-főzni, igyekszem mindig valami újdonságot kipróbálni és kísérletezgetni :) Már egy ideje rendszeres látogatója vagyok az oldalnak, és sok remek receptet találtam itt, gondoltam én is szívesen tagja lennék a közösségnek.

Hobbik

Hastánc, rajzolás, futás, sütés

Mióta főzök

2013-ban kezdtem az egyetemet Angliában, és ennek hatására kerültem személyes kapcsolatba a sütés-főzéssel. Eleinte inkább csak a túlélés céljából készítettem el egyszerűbb ételeket, de aztán felbátorodtam és egyre  többféle receptet kipróbáltam és elkezdtem kísérletezgetni is. És rájöttem, hogy a sütést és a főzést már kifejezetten élvezem. Főleg a sütést, mert nagyon édesszájú vagyok :D És persze a legjobb megosztani a finomságokat ismerősökkel. :)

A hely, ahol főzök

Az épp aktuális konyhám (kollégium, albérlet, stb). Sajnos konyhák felszerelése sokszor hagy maga után kívánnivalót, úgyhogy gépek helyett marad a kézi megoldás. Alig várom, hogy legyen egy saját konyhám, amit végre úgy rendezek be, ahogy szeretnék.

Ars poetica a konyhában

Sütés és főzés = kísérletezgetés :) Vagyis szívesen kipróbálok bármilyen újdonságokat, kevés receptet készítek el többször (na jó, van néhány kedvenc, amit azért igen). A recepteket főleg az internetről szerzem, akár magyar, akár külföldi oldalakról, és rengeteg kipróbálásra szánt recept van a tarsolyomban, és a jól sikerülteket szívesen megosztom itt is :)

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!