Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Moncsa szakács

Moncsa
hozzászólások (19)

adatok:

Profil: M0ncsa
Mióta szakács: 2010. 10. 07.


Blog, weboldal:

 monika.peics@gmail.com
moncsa.blogspot.com

mióta főzök:

Amióta van időm, és van kinek ;)
 

a hely, ahol főzök:

Hum, Szlovénia

ars poetica a konyhában:

A párom informatikus. Szerény személyem ugyszintén.
Ha mi ketten nekiállunk főzni, ott vicces dolgok történnek, csupa móka, kacagás. Főzni egyébként is csak örömmel szabad ;)
Imádom a természetet, ami kihat a főzési filozófiámra is: igyekszem mindent alapanyagokból elkészíteni (minél kevesebb bolti készétel). Szerencsére van egy kis kert a ház mögött, ahol néhány zöldség és gyümölcs megterem. Igazi bioételek :) (Na, jó, valljuk be: kicsit benőtte a gyom, meg kicsit kukacos... de azért bio!)
 

Hozzászólások (19)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Sancho
Sancho Thu, 2012-11-15 18:26

Szeretem, mikor a kockák főznek, én is az lennék... Ajánlom figyelmedbe a www.kifozde.hu oldalt. Ott is kocka a chéf... :D

Gombi67
Gombi67 Sat, 2012-03-17 12:33

Kedves Moncsa,
Most sül éppen az egyik kenyered..és sok másikkal már "szemezek", hogy majd kipróbálom.
Örülök, hogy megleltem a receptjeidet.
Te lettél az oldalon az első kedvenc szakácsom.
További jó alkotást Neked a konyhában!

Gabi

M0ncsa
Moncsa / M0ncsa Sat, 2012-03-17 13:41

Kedves Gabi,

koszonom, igazan megtisztelsz :)) Jo etvagyat a kenyerhez! Jo, hogy emlited, fel is teszek egyet sulni, pont elfogyott ;)

Tovabbi kellemes fozocskezest:
Moncsa

Gombi67
Gombi67 Sat, 2012-03-17 14:09

Csudiszép lett..és finom (magos kenyeredet készítettem el), szerinted milyen lenne ha magok helyett medvehagyma kerülne bele? Készítettél már medvehagymás kenyérkét? Remélem kifejlesztesz egy ilyen verziót is. :)

Gabi

M0ncsa
Moncsa / M0ncsa Sat, 2012-03-17 17:02

Na, ennek orulok :)
Sztem nyugodtan megprobalhatod medvehagymaval is. Ha a az alaprecept marad, csak a "feltet" valtozik, jol kellene sikerulnie :) En meg ugyan nem probaltam a medvehagymas verziot (mifelenk nem no, a huvosebb klimat kedveli), de sztem finom lesz! Ha megsutod, feltetlenul szamolj be az eredmenyrol kerlek, kivancsi vagyok, milyen lett ;)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2012-01-06 18:50

Szia Moncsa!Latom,hogy toltod fel az uj kenyer recepteket,mar en is nagyon sok felet kiprobaltam.BUEK az egesz csaladnak!

M0ncsa
Moncsa / M0ncsa Fri, 2012-01-06 19:16

Szia!
Orulok :) Jo, hogy egyre tobben kezdik otthon sutni a kenyeret, ezerszer jobb a boltinal ;)
BUEK neked is, es az egesz csaladnak!

mulix
mulix Sat, 2011-07-23 21:23

Ukrajna,(szemforgatós szmájli)
egy vidéki kicsike város, ahol a finom liszten kivül semmilyen más nem kapható.Rozs lisztet szokott egy ismerősünk nem egészen legálisan árulni.Pékségben dolgozik.Pedig annyi jó receptet lehet találni különböző lisztekből,de sajna nem megy itt a dolog.A feketeség a férjem szerint arra való,hogy a tengelyeket zsirozza,de nem lenne szabad feljönnie a vederbe.az utolsó ejtés után kiveszem a tésztát,átnézem,formázom,a lapátokat is kiszedem és igy megy vissza sülni.Nincs mosogatógépem sem és nem is mosogatom semilyen szerrel,csak meleg vizzel.
Minden jókat, lesem a receptjeidet.

M0ncsa
Moncsa / M0ncsa Sat, 2011-07-23 22:17

Hat hallod nem tudom. Mi meg csak be se zsiroztuk ujkora ota. Nem ertem...

mulix
mulix Sat, 2011-07-23 14:38

Szia kedves MOncsa!
Látom tettél fel megint kenyér receptet,de ezt sajnos nem tudom kipróbálni mivel nálunk nem lehet korpát venni.De elmentem,hátha egyszer lesz .....
Minden nap megy a gép és minden nap a bosszankodás.Most a második keverő tál is ki fog hamarosan nyiffani,mert állandóan összekeni a fekete kulimáz (nem tudom hogy hívják) a kenyeret.Egy biztos: mégegyszer Mulinex nem lesz!!!
Amit még észrevettem a te receptjeid több élesztőt tartalmaznak,én kevesebbet szoktam használni.Pl. az olajbogyóshoz 13 gr.teszek.
Minden jót neked,jó sütögetést.

M0ncsa
Moncsa / M0ncsa Sat, 2011-07-23 15:23

Szia Mulix,

igen, raktam fel tobbet is, csak eleg hosszu az atfutasi ideje, mire felkerul. No, majd rovidesen...

Nem lehet korpat kapni???? Melyik orszagban elsz? (csak kivancsisagbol :))

Ami a keverotalaidat illeti, nagyon sajnalom, hogy igy jartal... nem is tudok mit mondani. Ami arthat a keverotalnak, azok az eros tisztitoszerek; ezert nem szabad mosogatogepben mosni. En a sajatomat beaztatom par orara, majd puha szivaccsal mosom el, altalaban mosogatoszer nelkul, nincs ra szukseg. A lapatkakat lehet mosogatogepben is mosni. A harmadik evet tapossa, es semmi baja sincs...

Fekete kulimaz a kenyeret?! Te jo eg, ez eleg vadul hangzik, el sem tudom kepzelni, mi lehet!

Elesztobol meg termeszetesen lehet kevesebbet is rakni, tulajdonkeppen egeszsegesebb is ugy. Az enyemek a fel kockara vannak letesztelve :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2011-06-07 19:55

 Szia Moncsa!Vettem a batorsagot,hogy ujra hozzad forduljak,mert megvolt a befektetes(kenyersuto).Meg csak haromszor sutottem vele,hat egyszer egesz jol is sikerult :-))) Sajnos a receptek amit adtak a gephez,ugy veszem eszre,hogy nem pontosak.Most vettem eszre,hogy tettel fel uj recepteket is,ki fogom majd probalni,de ha tudnal kuldeni meg recepteket, elore is koszonom.Esetleg irjam meg az e-mail cimem?Ja igen,az en gepem 50,75 es 90 dkg-os kenyeret keszit.A 75 es a 90 dkg-ost szeretem foleg elkesziteni.

bokine
bokine / bokine Mon, 2011-05-02 14:24

Kedves Moncsa!
Örülök, hogy Te is népesíted a házi kenyérsütők táborát. Javarészt én is géppel sütöm a kenyeret. Jómagam szoktam sütőbe is sütni, mikor milyen kedvem van:) Természetesen kézzel dagasztott kenyeret is szoktam készíteni, csak a nosztalgia kedvéért, ugyan is mamámmal nagyon szerettem dagasztani:)
Azért írtam az oldaladra, mert van kenyér receptkönyvem pdf formátumban, amit szívesen elküldök e-mailben, ha van olyan fiókod, amely elbírja. Várom válaszod: Bokros Erika

M0ncsa
Moncsa / M0ncsa Wed, 2011-05-04 12:15

Kedves Erika,
orulok, hogy vannak tobben, akik veszik a faradsagot, es otthon sutik a kenyeret :)
Fogok meg feltenni recepteket - a receptkonyben talalt aranyokat gyakran meg kellett valtoztatnom, hogy szep legyen a kenyer, de ami fenn van a NoSaltyn, garantaltan kiprobalt recept ;)
Tovabbi recepteket is kivancsian varok, ha elkuldened kerlek a monika.peics@gmail.com - ra, megkoszonnem :)
Tovabbi szep napot, Moncsa

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2011-04-22 19:39

 Koszi szepen a gyors valaszt,nagyon kedves vagy,hogy ilyen gyorsan valaszoltal!Sokat segitettel,koszonom.Sok locsolot,es piros tojast!:-)))

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2011-04-22 16:41

 Szia Moncsa!Olvasva a kenyer receptedet,szeretnek kerdezni toled valamit a kenyersuto geprol.Ugyanis regota akarok en is vasarolni egy ilyen gepet,de nem merek.Tobben irjak ugyanis,hogy nem a gepben sutik hanem a lerben.Azert csak nem veszek akkor,hogy ott megkeverje a gep,es a sutoben sussem meg.Kerlek szepen valaszolj,hogy mi a Te tapasztalatod ezen a teren.Elore is koszonom neked!Boldog Husveti Unnepeket !

M0ncsa
Moncsa / M0ncsa Fri, 2011-04-22 19:19

Szia Husika!

Ne kerdezd, miert sutik a tobbiek sutoben a kenyeret. Az osszes ismerosom gepben suti, kiveve egy baratnom, es o is csak akkor, amikor az aposa jon latogatoba, ugyanis idos bacsi es szerinte a gepben sult kenyernek nincs "kenyer-alakja". Hat ennyi. Nekem a kenyeret kulon sutoben sutni se idom, se kedvem.
A gep nagyon praktikus, csak beledobalod a hozzavalokat es bekapcsolod. Kesleltetest is be lehet allitani altalaban, ugyhogy (mivel eleg hosszu a program, kb. 3,5 ora) ugy is beallithotod, hogy hajnali 4:30-kor elkezdje, es reggel 8-ra meleg kenyer van reggelire :) Egyedul arra kell odafigyelni, hogy legyel a kozelben, amikor befejezodik a program, mert ha par orat all a gepben, melegen, kiszaradhat a kenyer.
Egyebkent gepben sutni lenyegesen olcsobb (kozel sem fogyaszt annyi aramot, mint a suto), es sokkal kevesebb bajod van vele. A legrosszabb, ami tortenhet, hogy osszeesik a teteje es nem lesz "olyan szep", de ez altalaban azert tortenik, mert tul sok benne az eleszto. A kenyer roppant erzekeny a viz-cukor-eleszto aranyokra. De izre ugyanolyan ;)
Mostanara annyira elkenyelmesedtem, hogy a pogacsa- es egyeb tesztakat is a geppel csinaltatom :) Van rajta dagasztoprogram, masfel ora alatt megkeveri + melegen tartja, amig megkel. Egy istenaldasa, komolyan mondom. Szerintem vegyel egyet nyugodtan, nem banod meg :)

Egyvalamire figyelj: a kenyersuto gep kapacitasara. Ha nagyobbacska a csalad, nyilvan megeri a nagyobbfajta (750g/1kg/1,5kg) gep, de ha csak ketten-harman vagytok, jobban jartok egy kisebbel (kisebb a keverotal, es ha jol tudom, 0,5/0,75/1kg-os programok vannak rajta). Szamomra az egyetlen bosszanto dolog, hogy a fel kilos kenyer-recepteket mind meg kell szoroznom 1,5-tel, mert sajnos a nagy talban nem keveri meg szepen a kevesebb tesztat (a fele a falan marad); pedig nekunk kettonknek boven eleg lenne kevesebb is.

Hat, remelem, segithettem :) Ha ugy dontesz, befektetsz, mindenkeppen ird meg a tapasztalataidat! Nagyon kivancsi vagyok :)

Nalunk most keszul (elso alkalommal) a "borsos - szerecsendios" kenyer (sajat fejlesztes), alig varom, hogy megsuljon!!!

Nektek is nagyon kellemes Husveti Unnepeket kivanok,
Moncsa