Túlzás lenne azt állítani, hogy "főzök". Inkább csak néha csinálok ezt-azt. Ezt a tevékenységet pedig három éve űzöm.
A hely, ahol főzök
Otthon, gyakran párommal közösen.
Ars poetica a konyhában
A jó munkához idő kell, a kapkodásnak pedig nyögés a vége. Számomra az időtényező kulcskérdés, ugyanis elég körülményes vagyok. Ha pedig végképp ehetetlen lesz az étel - nos, kárba nem vész, hisz van egy kutyám, aki gyakorlatilag minden szerves anyagot hajlandó elfogyasztani. Ez a gondolat pedig számomra mindig kellemes szórakozássá teszi a főzést.
Mivel az ételek előállítását roppant érdekes folyamatnak tartom, szívesen nekiesek bármilyen újdonságnak, de kevés időm lévén a főzésre, leginkább egyszerű és gyorsan elkészíthető ételekkel foglalkozom. Leggyakrabban a páromnak készítek meleg reggelit. Mivel csak egy rezsóm van főzőfelületként, ezért sütni szívesebben sütök.
Mostanában életmódváltással küzdök: Candida-diétát kell csinálnom. Egyszer, körülbelül nyolc évvel ezelőtt csináltam egy ilyen diétát, és az nagyon helyre tett - tulajdonképpen évekig nem volt semmi bajom. De akkor édesanyám végezte a munka nehezét, én csak megettem, amit elém rakott. Így most kissé félve kezdek neki ennek a diétának.