#

Lurpak

Lurpak adatai

Mióta főzök

1901-ben, „Lurmark” néven, minőségi vajként láttam meg a napvilágot a tiszta, tengeri levegőjéről, barátságos lakóiról és a gasztronómia iránti rajongásáról ismert Dániában. Már ekkor is vakon kóstolási eljárások és heti mintavételezések garantálták, hogy vajmárkánkat csak a legjobb tejgazdaságok használhassák. Nevemet 1957 óta használom Lurpak® formában. Szigorú ellenőrzési rendszerem azonban változatlan maradt, így biztosítja számodra a lehető legtökéletesebb vajat napjainkban is. Mára meghódítottam a világot, Magyarországon pedig 2004 óta vagyok az ínyencek és a minőségi gasztronómia kedvelőinek kedvence.

A hely, ahol főzök

A Lurpak® vajkészítmények minden területen megállják a helyüket: egy serpenyőben, a sütőben, a grillrácson, egy ellenállhatatlan süteményben, vagy csak egyszerűen egy pirítós tetején. Az összetéveszthetetlenül friss, egyedülállóan enyhe aromás ízű Lurpak® vajak kiválóan alkalmasak főzéshez, sütéshez, szendvicsekhez vagy bármilyen kulináris küldetéshez. Bárkit kenyérre lehet kenni velük!

Ars poetica a konyhában

Amikor a Lurpak® semmihez sem fogható zamatának titka a kérdés, akkor a válasz egyszerű: a termék a hagyományos vajkészítési eljárások és a legkorszerűbb technológia ötvözésével készül. A folyamatot mintegy 20 kg teljes tejjel kezdjük, melyből 1 kg vajat készítünk. Mielőtt a tej legértékesebb és legízletesebb részét – a tejszínt – felhasználnánk a vajkészítéshez, alaposan „megérleljük”. Azután tejsavbaktérium-kultúrák segítségével friss, enyhén aromás ízzel és összetéveszthetetlen krémességgel gazdagítjuk… így születik a jellegzetes Lurpak® íz. A finom étel Lurpak® vajat érdemel. Fedezd fel inspiráló receptjeinket a weboldalunkon és Facebook oldalunkon! (x)

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!