#

Baileys

  • receptjei: 9
  • regisztrált: 2017.07.20

Baileys adatai

Mióta főzök

Történetem története 1974-ben kezdődött Dublinban, amikor David Dand – akit azóta csak a Baileys keresztapjaként emlegetnek- elhatározta, hogy készít valami igazán újszerű, kényeztető, luxus italt. Megérezve a változás szelét egy innovatív, ínycsiklandóan finom italról álmodozott. Egy eltökélt és igen képzett csapattal vágott neki a feladatnak, hogy megalkossák a receptemet: kiválasztották Írország két legfinomabb alapanyagát, az ír whiskey-t és a krémes tejszínt. Bár a kezdeti próbálkozások is nagyon kecsegtetőek voltak, a sikerrecept csak 3 évvel később született meg: az említett két összetevőt ugyanis nagyon nehéz úgy elegyíteni egy palackban, hogy az alkotók ne váljanak szét. Kitartásukat és próbálkozásaikat siker koronázta, és megalkottak! A mai napig is egyedülálló és a világ egyik kedvenc likőrje vagyok. És hogy én mióta főzök? Néhány éve ébredtem rá, hogy sokkal több van bennem! Hogy különleges ízemet sokkal tovább élvezhetik a rajongóim, ha kávéba vagy desszertekbe is belekerülök. Folyamatosan keresem a legjobb alapanyagokat és a legszebb kreációkat, hogy elkápráztassam a hölgyeket!

A hely, ahol főzök

Az elmúlt 40 évben „körbeutaztuk a Földet”: meghódítottuk a kétharmadát, így több mint 150 országban tudtok megvásárolni. De biztosítunk arról, hogy bárhová is tartunk, soha nem feledjük a gyökereinket: a mai napig minden egyes palack Baileys Original Irish Cream Írországban készül, ahol a történetünk kezdődött. Hazánkban is a legnagyobb mennyiségben eladott krémlikőr vagyok. Minden nagyobb élelmiszerlánc polcain és magára adó gasztronómiai egységekben is megtaláltok.

Ars poetica a konyhában

Az az újító szellem és játékosság, aminek jegyében a „világra jöttem”, továbbra is minden tettünk középpontjában áll. Ez a felfogás repít minket tovább a folyamatos megújulás és a finomabbnál finomabb desszertek felé, hogy nők millióinak kínálhassak szerethető, bocsánatos „bűnöket”.

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!