Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csináld magad gasztroajándék

Te is bajban vagy az ajándékvásárlással? Akkor készíts ehető ajándékot karácsonyra, hiszen nem elég hogy mutatós, de még eszméletlenül finom is!

Nem tudom, ki hogy van vele, de én karácsonykor mindig gondban vagyok az ajándékvásárlással. Főleg, ha a teljes család minden egyes tagjának meg kell találni a megfelelőt. Még egyetemista éveim alatt - amikor a keret is szűkösebb volt rá – kezdtem neki a gasztroajándék-gyártásnak. Hatalmas előnye, hogy saját kezűleg készül, és nem egy újabb porfogó, ami felkerül a polcra, hanem valóban hasznos, és persze finom.

A legegyszerűbb, ha valamilyen lekvárt főzünk, és szép üvegbe töltve, szalaggal átkötve már a csomagolást is letudtuk. Persze minden évben nem lehet ezt adni, úgyhogy muszáj időről-időre valami még kreatívabb ötlettel előrukkolni. Ami egy mostanság igen divatos, az a csináld magad gasztroajándék. Ez azt jelenti, hogy nem egy kész süteményt vagy kencét teszünk a fa alá, hanem csak az alapanyagokat készítjük össze, és a megajándékozottnak kell összekutyulnia az alapanyagokat, ha a végeredményt akarja megízlelni.

Ehhez összeállíthatunk ajándékdobozokat különféle tematikák szerint: tortadíszítő szettet, a férfiaknak egy BBQ-készletet, vagy rétegezhetjük egy sütemény hozzávalóit is egy nagy befőttes üvegben – ahogy most én is tettem.  Ez utóbbihoz érdemes mellékelni egy útmutatást a sütéshez, illetve egy leírást, hogy milyen nedves alapanyagokat kell hozzáadnia az elkészítés során.

A másik, aminek én idén karácsonykor nagyon örülnék, az egy doboz chaitea-keverék, pláne, ha ez is saját készítésű. Ehhez ráadásul a fűszeres polcomon minden megtalálható: kardamom, fahéj, csillagánizs, szegfűszeg, rózsabors. Már csak egy adag gézlapot kell beszerezni és egy szép madzagot, amivel megkötözzük a filtereket. Nekem ez maga a tél, egyetlen csészébe zárva!

Szólj hozzá!

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

soszoro
soszoro Wed, 2014-12-17 16:22

jó lenne még több ilyen rétegezhető sütirecept, mert szuper!