Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!
hozzászólások (30)
11 recept
beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
    választott alapanyag:

      Hozzászólások (30)

      A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

      Zsókamama
      Zsókamama Sun, 2011-07-03 20:31

      Katicám,szerkentyű híján majd kísérletekbe fogok,talán az alma pektin tartalma segít.Köszönöm a választ!

      Zsókamama
      Zsókamama Thu, 2011-06-30 09:04

      Köszönöm,várok.További jó munkát,addig is bóklászok a finomságaid közt!

      Vegyészkedő Katica
      Vegyészkedő Katica / Vegyészkedő Katica Sun, 2011-07-03 14:23

      Kedves Zsókamama!

      Ma megkérdeztem, hogy hogyan is működik ez az almazselé :)
      Nekünk otthon van egy "Entsafter" (léeltávolító) nevű, majdnem fazék jellegű dolgunk. Magyarul azt hiszem gyümölcsprés a neve, de szerintem a kettő nem ugyanaz. A lényege, hogy három rekeszből áll: alulra vizet kell tenni, ami majd forrni fog, középre nem rakunk semmit, felülre pedig egy lyukacsos tálba az almákat. A gőz felvezetődik, az almák ennek hatására puhulnak és maguk is levet vesztenek. Az itt kinyert levet anyukám fahéjjal ízesítette, majd zseléfix-szel a szokásos módon eltette. Így lett az almazselé. Receptet inkább nem rakok fel, meghagyom Neked ;), kipróbálás utánra, mivel pontos adatokat nem tudok mondani!

      Remélem segítettem!

      Puszi, Katica

      Zsókamama
      Zsókamama Wed, 2011-06-29 22:12

      Kedves Katica!Megírnád,hogyan készíted az almazselét? Egyik receptedben olvastam róla és se égen,se földön nem lelem! Köszönöm.

      Vegyészkedő Katica
      Vegyészkedő Katica / Vegyészkedő Katica Wed, 2011-06-29 22:56

      Kedves Zsókamama!

      Azt még nem készítettem, csak anyukám készített régebben, feltétlenül utána fogok járni és természetesen, akár, mint recept is, feltehetem! A probléma most csak annyi, hogy külföldön vagyok egy konferencián, de a hétvégéig megpróbálom megválaszolni!

      Üdv, Katica

      Törölt Felhasználó
      Törölt Felhasználó Fri, 2010-07-02 18:21

      ... ÉS nagyon jók a receptjeid is, biztosan!

      Törölt Felhasználó
      Törölt Felhasználó Fri, 2010-07-02 15:26

      Helyes vagy!

      szurosp
      Mr and Mrs Smith / szurosp Thu, 2010-06-17 13:00

      Abszolut...:D Ezt sose gondoltam volna, mert mikor általánosba jártam, elhatároztam a kémia tanulmányok kezdetén, hogy Na, Ez az a tárgy, amire életemben sose lesz szükségem, és ennek megfelelően nem voltam vele hajlandó foglalkozni. Gimnázium végéig tartottam is magam ehhez, és átpuskáztam magam a kémia órákon. Nos ezek után bevallom, kis nehézséget okozott, mikor a fényképész suliba kellett járnom... több év anyagát kellett megtanulnom...:DDD De meg volt a varázsa! Mrs Smith

      NLynda
      NLynda / NLynda Thu, 2010-06-17 09:25

      :) Helló-helló.. :) Csak nem te itt???Na..lecserélem a képem én is.. :D Had rémüldözzön mindenki!!!

      Vegyészkedő Katica
      Vegyészkedő Katica / Vegyészkedő Katica Thu, 2010-06-17 09:47

      Sziaaaa :)
      Csak egymásra találnak a Frankelosok :D Egyébként jó a kép rólad :) Ha sikerül pénteki vizsgám, akkor majd megint rakok fel valami finomat :D Leginkább csokisat :D
      Pusziii :)

      Gerzsó
      Gerzsó / Gerzsó Thu, 2010-06-17 08:53

      Szia Katica!
      Az egyik unokám, Laura, környezetvédő mérnök. Ő úgy tudom foglalkozik ülepítéssel, én pedig kókuszvíz gyártással. Hát kb azt hiszem ennyi az összefüggés. Kiváncsi vagyok a te és a tancsi véleményére. Üdv. Zsóka néni

      Vegyészkedő Katica
      Vegyészkedő Katica / Vegyészkedő Katica Thu, 2010-06-17 12:37

      Szia Zsóka néni!

      Tanulgatok, tanulgatok, és szerintem a tancsival meg fog egyezni a véleményünk :), mivel ő írta a könyvet amiből tanulok :)
      A vélemény a következő: Nem feltétlenül jó ötlet megcsinálni ugyanazt nagyban, mint kicsiben, mivel ha a "laboratóriumi" ( --> konyhai) körülményekben sikerül is a gyártás (kókuszvíz), attól függetlenül nem biztos, hogy "ipari" (--> egy egész ülepítőmedence :D) körülmények között ugyanolyan minőséget érnénk el. Így valószínűleg a minőség a menniység rovására menne :)
      Üdv: Katica

      Bia
      Bogi :o) / Bia Wed, 2010-06-16 21:35

      Szia Katica!Nagyon örülök hogy sikerült lecserélned a képet.Sok sikert kívánok a vizsgáidhoz,várom a recepteket.Szeretettel üdvözöl:Bogi

      Vegyészkedő Katica
      Vegyészkedő Katica / Vegyészkedő Katica Wed, 2010-06-16 12:27

      Hát a kémiai technológiából (alias techno) max. nekem származik előnyöm, ha megtanulom. Nem hiszem, hogy bármiféle ülepítőberendezésnek hasznát vennénk sütés közben :D XD
      Kézzel fogható produktuma az lesz, (mármint ha sikerül a vizsgám), hoy valami fantasztikus csokis dolgot fogok majd kreálni ennek örömére :) És persze, ha jól sikerült, megosztom a receptet fényképpel együtt :P

      Vegyészkedő Katica
      Vegyészkedő Katica / Vegyészkedő Katica Wed, 2010-06-16 11:22

      Szia Eszter :)

      Lesz majd kép rólam is :)
      Csak egyelőre kell egy képet csinálni magamról :D (mondjuk eksön közben :D)
      A héten szerintem rakok majd fel képet, csak sajnos péntekig nem süti technológiával fogok foglalkozni, hanem kémiai technológiával, bár a kettő majdnem ugyanaz, de mégsem...:S

      Puszi,
      Katica

      Gargoyle
      P. / Gargoyle Wed, 2010-06-16 11:36

      Hol rejtegetted ezt a helyes arcodat eddig Teeeeeeee? :-D
      Nagyon szuper vagy, hogy lecserélted, köszönjük szépen!
      apropó: a kémiai technológiából itt nekünk majd származik bármilyen előnyünk? Vagy annak nincs rögtön kézzelfogható produktuma? :-) Kérdésem abszolút önző... :-D

      Gargoyle
      P. / Gargoyle Wed, 2010-06-16 10:46

      Szia Katica!
      Te a múltkor is olyan olyan ügyes voltál, ezért most is reménykedve írok.
      A minap Bogival felvetettük, hogy hiányoljuk a fényképeket egyes reglapokról. Nevezetesen, szépek a torták, meg a bográcsok, meg egyebek, de olyan jó lenne látni, hogy ki az akivel beszélgetünk nap, mint nap. Így most arra jutottunk, hogy vesszük a bátorságot és megkérünk, hogy tegyél fel magadról fényképet, had ismerjünk meg.
      Persze, ha nem akarod, nem kell, de velünk együtt még nagyon sokan örülnének neki!
      Sok puszi!AzEszter

      Gargoyle
      P. / Gargoyle Mon, 2010-06-07 12:33

      Szia Katica!
      Te vagy a reglaptisztázó következö nyertese! :-p
      Ùgy tünik, "a hely, ahol fözök kérdést" az ittlévök 99 %-a nem jól írja be, igazi meglepetés, hogy "a konyhában" szoktak fözni az emberek...
      Neked gartulálok! Ezúton az egekig magasztallak, amiért a földrajzi hely megjelölése is szerepel a leírásodban! :-D
      Sok puszi!
      AzEszter