#

Tmea

  • receptjei: 35
  • regisztrált: 2010.10.10

Tmea adatai

Rólam

A nagymamám egész életében ugyanazt a 10-15 féle ételt főzte, amelyek között voltak megunhatatlan kedvenceim, amik azok is maradtak a mai napig (grízes tészta, sült kacsa knédlivel és párolt lila káposztával, valamint a mindig tuti befutó linzerkarika és krumplis linzer). Az anyukám viszont nagyon unta ezeket az ételeket és folyton kísérletezett. Illetve a mai napig mindig kísérletezik. Voltak neki is olyan próbálkozásai, amelyek aztán megvetették lábukat az én konyhámban is. Ilyen a berni göngyölt hús, a zabpelyhes almás süti, a kefires lángos, a krumplis bejgli és a kefires süti. Én valahol kettejük közt járok félúton. Megtartom azokat a recepteket, amelyek még a nagymamámról maradtak rám, kiegészítve azokkal amelyek megtetszettek anyám folytonos kísérletezéseiből, s e két konyha remekeit próbálom meg ötvözni a 11 éves vendéglátós pályafutásom alatt begyűjtött nagy kedvenceimmel (gyümölcslevesek, csirkemáj rizottó, saláták),valamint a saját gasztronómiai ízlésvilágommal ami elég erőteljesen a mediterrán konyha felé húz. Alakulok, mint púpos gyerek...

Hobbik

Alvás, írás, és bármit abbahagyok egy kis természetjárásért...

Mióta főzök

Rendszeresen, bár kisebb kihagyásokkal 30 éve, 20 éves korom óta főzök.

A hely, ahol főzök

Dunabogdány, Magyarország

Ars poetica a konyhában

1.,"A főzés megnyugtató, biztonságos tevékenység." Ez a mondat a Price of kissing c. filmben hangzott el... és tényleg. A sütés-főzés számomra meditáció, alkotótevékenység, kikapcsolódás valamint nagy össznépi örömszerzés. És folyamatos útkeresés... 2., "Vissza a természethez!" A természetes ízeket, a magam által megtermelt fűszereket, zöldségeket, gyümölcsöket részesítem előnyben, igyekszem a mesterséges táplálékokat száműzni a konyhámból..."amit eszel, azzá leszel"! És én nem akarok műanyaggá lenni! Sőt mi több, azt sem szeretném, ha a családom azzá lenne! 3., "A kevesebb több." Nem használok egyszerre egy ételhez sokféle alapanyagot és sokfajta fűszert, szeretem ha az alapanyagok természetes íze érvényesül. MINDEN JOG FENNTARTVA!!!!!

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!