2011-ben kiköltöztem Olaszországba babysitter-kedni, és a konyháról alkotott képem teljesen megváltozott. Előtte is főzőcskéztem már, de az ott tanultak, látottak és kóstoltak olyannyira inspiráltak, hogy rendszeresen főzni kezdtem, egészségesen, egyszerűen, gyorsan, ahogy azt az olasz mamma-tól tanultam!
A hely, ahol főzök
Saját konyhámban főzök, megpróbálok a saját kertem terméséből minél többet felhasználni.
Ars poetica a konyhában
- Nem dobunk ki semmit!
- Mindig legyen a spájzban: tészta, olívaolaj, paradicsom, fűszerek
- Gyorsan, egyszerűen, egészségesen kell főzni!
A bélrendszer a szakértők szerint az "új agy", így érdemes rá kiemelten figyelni, hiszen az immunrendszerünk mellett gyakorlatilag mindenre hatással van, nem csak emésztésünkre.
Olajban sült, igazi, házias rántott sertésszeletet eszegetni ebédre olyan élmény, ami egyszerre idézi fel a gyerekkorunkat, az iskolaéveket, a nagyi ebédlőjét vagy anya-apa vasárnapi menüjét. Imádjuk, és kész.