Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!
hozzászólások (7)
15 recept
beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
  választott alapanyag:

   Hozzászólások (7)

   A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

   Geleva
   Geleva / Geleva Fri, 2011-05-06 20:27

   Szia!
   Nana, csak óvatosan azzal a földdel!:-))) Ki fog engem felhízlalni?:-)))
   Várjuk azt a bográcsost! Addig is jó munkát, és össze ne keverd a kőműves kanalat a fakanállal!:-)))
   Üdv, Éva

   Tibiapu
   TIBIAPU / Tibiapu Sat, 2011-05-07 04:15

   Felhizlalni? Tán vágásra szán/tart a családod? Pl: Apósom soha nem eszik semmiféle kukoricát (vagy Tartalmú terméket) mert azt mondja hogy ők annak idején ( a Mindszenti tanyavilágban) csak annak a jószágnak adtak kukoricát amit levágni szántak, mellesleg most ment nyugdíjba 82 évesen mint belgyógyász szakorvos 55 év tapasztalata van az étrendi betegségekről ;-)

   Tibiapu
   TIBIAPU / Tibiapu Fri, 2011-05-06 15:37

   Hali Éva!
   Nem tüntem el csak marha elfoglat vagyok, (építkezem/renoválok). Még NEM "dobtam el a kanalat" nem is hallottam olyan emberről aki kiszerelmesedett volna a főzésből, majd akkor hagyom abba ha 6 láb föld lesz felettem. nemsoká felrakok egy szuper bográcsost,
   Étvágy!
   Tibiapu

   Geleva
   Geleva / Geleva Fri, 2011-05-06 14:24

   Szia Tibiapu!
   Nagyon eltüntél! Mizu veled? Csak nem ért véget a szerelem?:-)...a főzögetésnek annyi...?
   Üdv.:Éva

   Tibiapu
   TIBIAPU / Tibiapu Fri, 2011-05-06 15:38

   Hali Éva!
   Nem tüntem el csak marha elfoglat vagyok, (építkezem/renoválok). Még NEM "dobtam el a kanalat" nem is hallottam olyan emberről aki kiszerelmesedett volna a főzésből, majd akkor hagyom abba ha 6 láb föld lesz felettem. nemsoká felrakok egy szuper bográcsost,
   Étvágy!
   Tibiapu

   Törölt Felhasználó
   Törölt Felhasználó Sat, 2010-09-04 18:54

   Tibiapu!

   Én voltam az egyik a százezrek közül aki fürdőzés helyett órákat állt sorban a strandon a kürtöskalácsod miatt......azóta is annak a kalácsnak az ízét emlegetem.....annál jobbat azóta sem ettem.(35év óta!)
   Gondolom sokan osztják a véleményemet......az ő nevükben is köszönet érte!
   Sajnos a mai világban már csak a profit számít....háttérbe szorul a minőség....tisztelet a kivételnek.
   Szívesen megtanulnám ennek az igazi, utánozhatatlanul finom kürtöskalácsnak a pontos részletes receptjét....úgy ahogy akkor ott készült.....pl.annak az "egyszerű fánk tésztának" a receptje is érdekel.
   Email címem: zs.file@gmail.com
   Előre is köszönöm
   Üdv: Zsolt

   Tibiapu
   TIBIAPU / Tibiapu Sat, 2010-09-04 23:51

   Kedves Zsolt!
   Az egyszerű fánktészta az ugyan az mint a Horváth Ilona szakácskönyvben megtalálható fánktészta. A zsiradékot amit használtunk mind a tésztába, a sütőfák és a barnuló kalács kenésére, az fele-fele vaj és margarin (Ráma vagy-és Liga). a legnehezebb a sütőt reprodukálni, mert azok faszén parázzsal mentek nem propánnal mint a mostaniak és a faszén eredete is nagyban változtattja a rajta elkészített kalács ízét. ha van faszenes grilled ahhoz készíts valamilyen ágas félét a két végére, olyan magasra, hogy a sütőfád minden irányba legalább 10 centire legyen az izzó széntől. Ha minden profin meg van csinálva akkor is van egy kis tanulópénz, mert be kell gyakorolni, hogy a közepe és a végek egyenletesen süljenek. A Balázs Úrnál mi 3-4 sütővel dolgoztunk, de mingegyik egy kicsit más volt és a sütés attól is függött hogy a faszén milyen stádiumban égett, ha ment már egy ideje, akkor erős volt, ha kezdett kiégni akkor gyengült, ha tettünk rá, akkor egy darabig amíg be nem legyeztük még lassúbb, gyengébb volt addíg aníg újra be nem indult, ha viszont nagyon erős lett, a kalácsot feljebb lellett emelni a besülyesztett V rovásokból a sütő külső peremére, hogy a kalács eltávoldjon a parázstól, külömben a külseje megégett, a cukor meggyulladt rajta.
   Most csinálok sütőfákat a mostani grillemhez amitn meg lesznek csinálok egy sütést és felrakom képekkel a No Salti-ra.
   Üdvözlettel Tibiapu