Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tarackos szakács

Tarackos
hozzászólások (26)

adatok:

Profil: Tarackos
Mióta szakács: 2011. 10. 08.


Blog, weboldal:

pinty@tvn.hu

mióta főzök:

50 éve.

a hely, ahol főzök:

Saját konyhámban.Kint a kertben bográcsban.

ars poetica a konyhában:

A konyha egy alkotóműhely. Legyen tiszta maximálisan!Soha semmiféle mesterséges adalékot nem használok.Nincs az ételeimben leveskocka,levespor,ételízesítő,Erős Pityu,Piros Arany,netán gulyáskrém,fokhagymakrém vagy egyéb kemikáliák.A magyaros ételeimet nem rontom el olajjal.

Hozzászólások (26)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Finimini
Finimini / Finimini Fri, 2015-10-23 10:41

Ej, ej Tarackos (Barackos) akinek ilyen tüneményes kutyusa van (remélem a tiéd) az lehetne egy kicsit szerethetőbb ember. Vagy te is olyan vagy, mint sok kutyás - az emberekről rosszat vagy semmit. Lépten-nyomon belebotlok a rosszindulatú, kioktató bejegyzéseidre és megállapítottam, hogy te rangrejtve vagy ételkritikus lehetsz, vagy egyszerűen egy unatkozó, mogorva (vén)ember. Jah, én sem rosszindulatból irtam, amit írtam, én még jól is bírom a kritikát, de vannak itt olyan kedves és tehetséges háziasszonyok, akiket nem ér sértegetni. Te se tedd!

Muscat
Muscat Sun, 2015-06-14 11:35

Nos, szerintem Tarackos minden hozzászólása adott helyen tényszerű volt. Nem tartana itt a néhány száz éve még méltán világhírű magyar gasztronómia, ha az ilyen közösségi oldalakon csak a seggnyalás lenne az elfogadható, a kritika nem. Nem kell ahhoz recepteket feltölteni, hogy valaki bizonyítani tudja hozzáértését. Magyarország vezető séfjei nem véletlenül főznek-sütnek mangalica- és libazsírral. Tarackos rövid, tényszerű, valósághű és építő jellegű hozzászólásaihoz pedig a jövőben nem kéretik síró-hörgő-vicsorgó reakció.

Üdvözlettel:

egy 40 éve főző, s itt receptet föl nem tett, de érdeklődő férfi.

Si Mo
Si Mo Fri, 2015-01-30 17:40

Már akinek van pénze mangalica meg libazsírra :) a levesporokkal, ételízesítőkkel egyet értek.
Mellesleg az olívaolaj kimondottan egészséges(persze mérsékelten),nem úgy mint az állati zsiradékok:P (persze más íze lesz egy ételnek,ha az van benne)..igaz, ez sem olcsó.
Építő kritikát meg lehet mondani, de akkor azt normálisan kéne, és nem csak azt mondani hogy ez így rossz, meg úgy hanem akkor azt is hogy miért, és hogy lehetne rajta javítani! Nem pedig durván lefújjogni....

s-moncsi
s-moncsi / s-moncsi Fri, 2013-03-08 16:55

Sziasztok! Az ilyen negatív kritikát író - állítólag 50 éve főző - szakácsnak (!) miért nincs fent egy receptje sem??? Egy újabb áldozata lettem imént, de nevetve reagáltam az irigységére. :D

csuricsibe78
csuricsibe78 Mon, 2013-12-23 12:22

Szia! Szerintem csak éjjel szakács....álmában..engem is a kíváncsiság hozott ma ide,mert mindenhol a negatív kritikáit kell látnom...lelki szegény,ennyi! ;)

.Méhecske.
Méhecske / .Méhecske. Sat, 2013-04-20 12:27

Valószínűleg, mert csak szájjal főz. Javasolnám a nevét Troll-Anyóra változtatni. Itt éli ki magát a kritikáival, holott még semmit nem mutatott fel. Gondolom a napi programja, hogy keresi, mit-hol kritizálhat, hova szúrhat oda. Szánalom.

Tarackos
Tarackos / Tarackos Sat, 2013-03-09 08:46

Megnyugtatlak,hogy erre a receptre nem vagyok irigy.Azért,mert nem rakok fel recepteket nem jelenti azt,hogy nem tudok főzni,netán nem értenék hozzá.

s-moncsi
s-moncsi / s-moncsi Sat, 2013-04-20 13:54

Engem nem kell nyugtatgatni.... Mihez értesz??? A kritikákhoz sem és ez valóban szánalmas. Főleg az, hogy sohasem "tanították meg" neked a jól ismert közmondást : Ahány ház, annyi szokás! Kíváncsi lennék rá, hogy az előttem, illetve az utánam hozzászólók is miért reagálnak a kommentjeidhez hasonlóképpen. Na ezt a kritikákat fogadd meg, mert én a tiéddel nem foglalkozom!

Tisztelettel, s-moncsi!

piroska66
piroska66 Thu, 2012-11-01 19:53

Elég sokszor találkozom a kritikájával, és borzasztó kiváncsi lennék egy jó gulyásra, vagy egy bográcsos, vegyes pörköltre, de úgy látom, az előttem lévők is csak várnak a nagy semmire! Kritizálni a legkönnyebb. Először mutatni kell valami jó kis kaját, hogy lássuk azt, hogy kivel is van dolgunk!!!

reka1993
Réka- / reka1993 Thu, 2012-08-02 15:31

Nincs recepted, mert szerintem még egy jó teát sem tudnál elkészíteni, de akkor ne kritizálj másokat és a kép amit kiraktál...borzalmas...ha lenne recepted se olvasnám el, mert már elment az étvágyam attól a dögtől!

Gregor
Greg / Gregor Thu, 2012-07-19 18:16

Kedves Tarackos!

Szívesen olvasnék néhány receptet tőled. Én igyekszem távol maradni a kritikáidtól. Akkor is amikor egyetértünk és akkor is, amikor nem. Tényleg tegyél fel már valamit. Pl egy jó bográcsos birkapörköltet. Mostanában úgyis azt készülök főzni egy kb. 15 fős társaságnak. Örömmel olvasnám a javaslataidat.

Lanoil
Lanoil Tue, 2012-07-17 16:40

Úgy látom, az a rengeteg recept nem fér fel a portálra. Csak az arc, de akkor az meg legalább képpel lenne, ha már ekkora kritikus az illető. Várjunk türelemmel, hátha jönnek egyszer a hagyományok alapján készülő ősmagyar extrák!

Big Boss
Big Boss / Big Boss Fri, 2012-06-08 20:35

Kedves Tarackos!
Nos, kerestem de nem találtam semmit!
Üdv:Dénes
ui:Pedig hát...a gulyáskrémnek is örültem volna.:)))

lolaci
Lolaci / lolaci Mon, 2012-03-05 21:21

lolaci

Megnéztem /volna/ a receptjeidet,miért is vagy mással ilyen kritikus,de hát nincsen egy elárvult recepted sem,persze e mellett teljes mellszélességgel kiállsz a mangalica és a stb "alap"zsírok mellett,és nem használsz semmi kemikáliát!!.... :) jó neked... "A konyha egy alkotóműhely. Legyen tiszta maximálisan!"-ezt tőled idéztem.....-ehhez képest egy hatalmas macskafej néz vissza az oldaladról,ahelyett hogy recepteket lehetne olvasni...-ez meg az én gyomromat kavarja fel.../pedig 3 kandúrom van .../
Bár úgy látom,a receptfeltöltések helyett a többieket is rendesen osztod,de ha ez neked jó,csak egészen nyugodtan.Hiszen véleménye mindenkinek lehet.
További szép kötekedős napokat !

lolaci
Lolaci / lolaci Mon, 2012-03-05 21:22

Új2012.03.05 20:03
lolaci
Megnéztem /volna/ a receptjeidet,miért is vagy mással ilyen kritikus,de hát nincsen egy elárvult recepted sem,persze e mellett teljes mellszélességgel kiállsz a mangalica és a stb "alap"zsírok mellett,és nem használsz semmi kemikáliát!!.... :) jó neked... "A konyha egy alkotóműhely. Legyen tiszta maximálisan!"-ezt tőled idéztem.....-ehhez képest egy hatalmas macskafej néz vissza az oldaladról,ahelyett hogy recepteket lehetne olvasni...-ez meg az én gyomromat kavarja fel.../pedig 3 kandúrom van .../
Bár úgy látom,a receptfeltöltések helyett a többieket is rendesen osztod,de ha ez neked jó,csak egészen nyugodtan.Hiszen véleménye mindenkinek lehet.
További szép kötekedős napokat !

batane.monika
Móni főz / batane.monika Fri, 2012-02-10 10:48

S te mit használsz zsírt, zsírral????????? Kis kritikus de az asztala üres, pedig én is tudok kritizálni, de nincs mit.......... EZ is jelent valamit

Tarackos
Tarackos / Tarackos Fri, 2012-02-10 14:04

Szia!Igen,zsírral készítem azokat az ételeket amikhez az kell!Elsősorban libazsírt és mangalica zsírt használok,valamint azokhoz az ételekhez amelyekhez (magyaros pörköltek,gulyások stb)kötelező a zsír,mert az étel ízét és jellegét elveszíti az olaj használatával.Nem használok semmi műanyag ízfokozókat mint pl:gulyáskrém,piros arany,leveskocka.Már régen bizonyították,hogy az olaj káros anyag tartalma sokkal nagyobb,mint a liba vagy mangalica zsíré
Szerintem kicsit túl reagáltad a kritikámat,inkább fogadd meg a jó tanácsaimat,mert nem rosszindalatból születtek.

Üdv:Tarackos

taksi
Mártika és Feri / taksi Mon, 2012-01-23 08:37

Kedves Tarackos!
"Ne ítelj, hogy ne ítéltess.
Szeretettel várjuk mi si az általad elkészített receptek leírásait.

Üdvözlettel:
taksi

Babar-G
Babar-G / Babar-G Thu, 2012-01-19 22:06

Hát' ne is várjatok töle receptet..de okoskodást az bőven tud megosztani!! pffff

Csaba Magdi
Csaba Magdi / Csaba Magdi Thu, 2011-12-22 21:46

Szívesen megnézném a receptjeidet.Látom te is egészség tudatos filozófiával rendelkezel.
Főleg a Magyaros ételek engem is érdekelnek.
Magdi.