#

Takibácsi

  • receptjei: 27
  • regisztrált: 2013.08.06

Takibácsi adatai

Mióta főzök

Főiskolás koromban kezdtem főzni a kollégiumban, persze csak olyan egyszerű dolgokat, amit ilyen körülmények között el tud készíteni az ember.

A hely, ahol főzök

Jellemzően otthon főzök magamnak, a családnak, illetve baráti összejöveteleken általában nem érkezek üres kézzel, jellemzően valami aktuális kedvenc finomság érkezik velem együtt.

Ars poetica a konyhában

Főzés nekem olyan, mint másnak a zene vagy a festészet. Alkotások születnek, ami lehet nem más, mint valaki által már kipróbált recept, de a végeredményben akkor is ott van az ember szíve-lelke, aki készítette. Már ha szívvel és lélekkel készítette, de máshogy nem érdemes :)

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!