Főiskolás koromban kezdtem főzni a kollégiumban, persze csak olyan egyszerű dolgokat, amit ilyen körülmények között el tud készíteni az ember.
A hely, ahol főzök
Jellemzően otthon főzök magamnak, a családnak, illetve baráti összejöveteleken általában nem érkezek üres kézzel, jellemzően valami aktuális kedvenc finomság érkezik velem együtt.
Ars poetica a konyhában
Főzés nekem olyan, mint másnak a zene vagy a festészet. Alkotások születnek, ami lehet nem más, mint valaki által már kipróbált recept, de a végeredményben akkor is ott van az ember szíve-lelke, aki készítette. Már ha szívvel és lélekkel készítette, de máshogy nem érdemes :)
A bélrendszer a szakértők szerint az "új agy", így érdemes rá kiemelten figyelni, hiszen az immunrendszerünk mellett gyakorlatilag mindenre hatással van, nem csak emésztésünkre.
Olajban sült, igazi, házias rántott sertésszeletet eszegetni ebédre olyan élmény, ami egyszerre idézi fel a gyerekkorunkat, az iskolaéveket, a nagyi ebédlőjét vagy anya-apa vasárnapi menüjét. Imádjuk, és kész.