#

Szabolcsi Ildikó

  • receptjei: 20
  • regisztrált: 2010.05.25

Szabolcsi Ildikó adatai

Mióta főzök

Hét-nyolc éves lehettem, amikor már engedett az Anyukám önállóan sütni-főzni. Ez nagyon meghatározó élmény volt. Remélem nekik is. :)  

A hely, ahol főzök

Az esetek 90 %-ban itthon Újpesten. A legtávolabbi főzésem: Upland - California.

Ars poetica a konyhában

Főzni és sütni csak akkor, ha van hozzá kedv, hangulat! (Nekem szinte mindig van!) :) Ha van egy jó alaprecept, szerintem bátran lehet "kreatívkodni", új ízeket kipróbálni és nem kell aggódni: évente egy-két elrontott étel belefér és ez többnyire meg is történik! :)  

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!