Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!
hozzászólások (5)
8 recept
beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
  választott alapanyag:

   Hozzászólások (5)

   A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

   sz2.andi
   jönakari / sz2.andi Sun, 2013-03-24 23:36

   Köszönöm kedves Suzie. Megnéztem a blogodat is, gratulálok a tortáidhoz, látszik, nagy a rutin és a kézügyesség, meg persze a kreativitás. A csokitortádat tervezem megcsinálni alapnak, a krémen még hezitálok. Remélem összejön a marcipánbevonat is, még nem dolgoztam vele. További jó sütögetést, szia!

   suziebaba
   Suzie Baba / suziebaba Sun, 2013-03-24 18:50

   Szia Sz2.andi,
   Igen, szerintem elég 20 deka marcipán egy átlagos tortához. Nem kell felmelegíteni, csak kézzel át kell jól gyúrni.
   Kékre és pirosra tudod színezni a marcipánt, de ahhoz gél állagú festék kell, amit cukrászboltokban tudsz beszerezni. Elég drága, úgyhogy ha csak egyszeri alkalomra kell, akkor vegyél inkább készen kapható színes cukormázat. A Dr Oetkernek vannak is ilyenjei.

   sz2.andi
   jönakari / sz2.andi Sun, 2013-03-24 15:59

   Szia. Láttam a tortáidat, nagyon szépek, ezért szeretnék tőled tanácsot kérni. A férjemnek szeretnék egy hőmérő tortát csinálni, mert mindene a meteorológia. A díszítéssel vagyok gondban. Elég egy 20 dekás marcipánt kinyújtanom egy átlagos méretű tortára? Előtte fel kell melegíteni, vagy mit kell vele csinálni? A rovásokat és számokat kék és piros színnel kellene megrajzolnom. Ezt is csináljam marcipánból, vagy miből lehetne még? Fehér marcipánt lehet színezni, vagy venni kell színenként? Csak május elsején tartja a szülinapot, szóval ráér még. Előre is köszi! Andi

   Tmea
   Tmea / Tmea Tue, 2011-02-08 10:41

   Gratulálok az alkotásaidhoz, ezek igazi művészi munkák! És a türelmedhez nem különben, nagyon ügyes vagy! :-))
   Szeretettel
   Tímea