Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!
hozzászólások (1)
4 recept
beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
    választott alapanyag:

      Hozzászólások (1)

      A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

      Songe89
      Songe / Songe89 Sun, 2011-11-13 14:44

      Ananászos csirke kicsit másképp

      A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk. Előtte elkészítjük a pácot, olajba sült csirke fűszerkeveréket öntünk, nem kell finomkodni vele, hiszen úgysem lesz benne a csirkemell sokáig. A felvágott szeleteket belerakjuk a fűszeres olajba, majd lefedjük. Közben egy közepes méretű hagymát felszeletelünk, tepsi aljára helyezzük.
      Ha ezzel megvagyunk, elkezdhetjük a köretet előkészíteni. Én rizzsel tálaltam, de persze a sült krumpli vagy a saláta is tökéletes. Ha már mindennel készen vagyunk, egy kis tálba reszeljünk sajtot, illetve az ananászt is érdemes időben lecsepegtetni, hogy ne legyen túl vizes mikor a csirkére rakjuk.
      Ha minden más megvan, elő a serpenyőt és sütés. Lassan érdemes sütni a csirkemellet, hogy megpiruljon és ne száradjon ki. A pácból öntsünk a serpenyőbe olajat, és ha elérte a kívánt hőfokot, óvatosan tegyük bele a szeleteket. Folyamatos fordítgatás mellett addig sütjük, amíg szép piros nem lesz. Ha a csirkemelleket kisütöttük, a maradék forró fűszeres olajat öntsük a hagymára a tepsiben. Erre helyezzük rá a csirkemelleket, szórjuk rá az ananászt, majd púpozzuk rá a reszelt sajtot. Előmelegített sütőben, 180°C-on addig sütjük, amíg a sajt rá nem olvad. Sütés közben elkészítjük a kapros mártást. Ez rendkívül jól illik az ananászos sült csirke ízvilágához, kihozza az édes és sós ízeket. A mártáshoz egy kis doboz tejfölre és kaporra van szükség (én néha kapros öntet port szoktam használni, ha nincs kaprom).
      Ha a hús megsült, a rizsre helyezzük, mellé szórhatunk maradék ananászt, és a tetejére kerül a kapros mártás.
      Jó étvágyat hozzá!