29 éve élek boldog házasságban a férjemmel, van egy 21 éves fiúnk, Bence. Nagyon szeretek a konyhában tenni-venni, s ennek a kér fiú örül a legjobban, mert igyekszem őket mindig meglepni valamivel. Nem vagyok egyik konyhai irányzat vagy étkezés elkötelezett híve sem, de azért megpróbálok változatos, és egészséges ételeket az asztalra tenni, még akkor is, ha ez nem feltétlenül a bőr nélkül sült csirkecombot jelenti:-) Szerencsések vagyunk, mert mindenféle főzelék, párolt vagy sült zöldség is napirenden van nálunk a húsok mellett, de szivesen főzök tésztaféléket, leveseket, egytál ételeket is.
Egész fiatalon, alig húsz évesen már önállóan álltam a saját konyhámban. Azóta talán nem is nagyon akadt olyan nap, hogy ne készítettem volna valami meleg ételt vagy süteményt a családnak.
A hely, ahol főzök
A saját kis konyhám.
Ars poetica a konyhában
Jót csak jó alapanyagokból lehet készíteni, bár ez nem mindig a csillagászati összegű luxusárut jelenti. Kis ügyességgel, leleményességgel érdekes dolgokat lehet kihozni a különféle alapanyagokból még hó végén is.
A bélrendszer a szakértők szerint az "új agy", így érdemes rá kiemelten figyelni, hiszen az immunrendszerünk mellett gyakorlatilag mindenre hatással van, nem csak emésztésünkre.
Olajban sült, igazi, házias rántott sertésszeletet eszegetni ebédre olyan élmény, ami egyszerre idézi fel a gyerekkorunkat, az iskolaéveket, a nagyi ebédlőjét vagy anya-apa vasárnapi menüjét. Imádjuk, és kész.