1988. december 28.
Hentestanuló koromban kezdtem el komolyabban foglalkozni a húsok elkészítési módjaival, lehetőségeivel. Azóta erről szól az életem.
A hely, ahol főzök
Családomnak főzök leggyakrabban tágas konyhánkban, nyáron pedig izzítom a „gulyáságyút”, a füstölőt és a grillrostélyt. Tágas, vidéki kertünk nagy találkozásoknak és nagy táplálkozásoknak ad helyet. A családtagok, barátok vagy a SPAR-os kollegák várják az alkalmakat, amikor a pörkölt vagy a flekken illata meghódítja az udvar friss levegőjét, végül pedig a vendégeket.
Ars poetica a konyhában
Egyetlen dolog van, amiből sohasem engedek: a sütés-főzésnél nálam csak és kizárólag friss hús jöhet szóba. Hiszem és tudom, hogy a húsok igazi íze csak frissen szabadul fel. A húst is és magamat is megtisztelem azzal, hogy frissen készítem el. (x)
A bélrendszer a szakértők szerint az "új agy", így érdemes rá kiemelten figyelni, hiszen az immunrendszerünk mellett gyakorlatilag mindenre hatással van, nem csak emésztésünkre.
Olajban sült, igazi, házias rántott sertésszeletet eszegetni ebédre olyan élmény, ami egyszerre idézi fel a gyerekkorunkat, az iskolaéveket, a nagyi ebédlőjét vagy anya-apa vasárnapi menüjét. Imádjuk, és kész.