Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

pifli szakács

pifli
hozzászólások

adatok:

Profil: pifli
Mióta szakács: 2012. 11. 28.


mióta főzök:

Kb 10 éves koromban léptem át a "segítek tojást tisztítani" kategóriából a "kitaláltam egy ételt"-be. Most huszon-valahány (egyre több) vagyok, egy kicsit tapasztaltabb és talpraesettebb, mint annak idején, de a kísérletezési kedvem ugyanaz.

a hely, ahol főzök:

Itthon, otthon, családnál, barátoknál. Családnak, barátoknak.

ars poetica a konyhában:

Nem emlékszem, hogy sok olyan recept lett volna, amit 100%-ig betartottam. Szinte mindent meg kell változtatnom a saját ízlésem szerint és a lehetőségekhez képest. A kísérletezgetések persze nem mindig sülnek el jól, azonban amelyek igen... Nos, azokat igyekszem ezen a fórumon megosztani.
Képzeletbeli listámon sok-sok kipróbálatlan és kipróbált, de változtatásra váró étel szerepel. Szinte sosem készül nálunk semmi kétszer ugyanúgy - ki kell próbálnom, nem jobb-e ez több hagymával, amaz más fűszerrel, hosszabb sütési idővel, stb...
Az igazi szenvedély a sütés, a desszertek, ott tudom legjobban kiélni a keativitásomat és kísérletezni az anyagokkal, ízekkel, kombinációkkal, de főzni is szeretek. Utóbbit néha "muszájból", előbbit passzióból. A mindennapi főzésnél fontos szempont az alapanyagok ára és elkészítési ideje, illetve kisebb-nagyobb sikerrel próbálok egészségesen, vagy legalábbis egyre egészségesebben főzni. Ez nem azt jelenti, hogy csak bioboltban vásárolok, csupán próbálom csökkenteni pl a fehér liszt és fehér cukor életterét a konyhában, lehetőség szerint mérsékelten használni őket.

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!