Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!
hozzászólások (6)
13 recept
beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
    választott alapanyag:

      Hozzászólások (6)

      A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

      Anissa100
      Anissa100 Wed, 2014-08-06 09:55

      Egyszerűen csak annyit, hogy szuper!! Az orsó tésztát én is hiányolom vagy valami köret tésztának való...szarvacska, cső..stb.

      Pancsamama
      Pancsamama Thu, 2014-06-05 17:28

      Már két éve vettem egy ázsiai boltban Shirataki tésztát (persze nem ezt a márkát), de akkor Fukusima miatt nem jöhetett több élelmiszer Japánból... Amerikából hoztak ismerőseim néhány csomaggal, de ez nem oldotta meg a beszerzést. Nagyon örülök, hogy nem kell már vadászni rá, hanem bioboltokban és a neten is könnyen hozzáférhető - magyar feliratos csomagolásban! És sokkal barátibb áron, mint két éve, vagy akár most, egy koreai boltban.
      Én nagyon szeretem a kicsit kemény, roppanós állagát, egyáltalán nem érzem gumiszerűnek, a rémálomtól pedig fényévekre van szerintem. Az igaz, hogy késsel kicsit nehezebb szétvágni mint egy búzalisztes tésztát, ezért a kedvencem a rizs alakú tészta (bár valójában közelebb áll az egyenetlenül apróra vágott spagettihez). Az "angyalhaj" tészta az angol tükörfordítása - magyarul ez cérnametélt... És hiányolom az orsótészta formát.
      Nagyon jó, hogy pillanatok alatt el tud készülni, hogy nem kell várni, amíg megfő.
      Köszönöm és nagyon örülök a recepteknek – én eddig csak szószokat készítettem hozzá, ill. diétás lekvárral öntöttem le (épp ma ettem ilyet, fenyőrügy-lekvárral!), úgyhogy jó ötleteket kaptam. Viszont az itteni receptek némelyikének igen magas a zsírtartalma és messze van az ideális 20-30%-tól. De nem baj (tudom, nem minden cukorbetegnek kell fogynia…), majd átalakítom magamnak…
      Tegnap vettem konjac lisztet – örülnék ezzel készült receptötleteknek is.

      Tolnai
      Tolnai Wed, 2014-05-07 13:46

      Sokan vagyunk, akik nem ehetünk szénhidrátot. Nagyon jó alternatívája a tésztának, rizsnek.

      szamoca82
      szamoca82 Wed, 2014-05-07 09:50

      Kipróbáltam. Igazi rémálom. El sem tudom képzelni, hogy ezt a gumiszerű valamit (most is érzem, hogyan nyikorgott a fogam alatt)hogyan tudja lebontani szegény gyomrom.

      NoCarb Noodle
      NoCarb Noodle Tue, 2014-05-13 12:25

      Kedves Szamoca82 !
      Köszönjük, hogy kipróbáltad, és köszönjük az észrevételed is!

      Az általad "gumiszerű"-nek nevezett állag oka az, hogy a tészta -mivel szénhidrátmentes - nem lisztből és egyéb hagyományos összetevőkből áll, hanem vízben oldódó növényi rostokból. Ennek köszönhetően van mindössze 9 kalória 100 g-ban, szemben a hagyományos tészták 250-300 g-jával.

      A gyomrod miatt sem kell aggódnod, nem feladata lebontani ezeket. A növényi rostok lényege, hogy nem szívódnak fel a tápcsatornában, hanem kitisztítják, "kisöprik" azt, segítve a többi étel emésztését. Biztos Te is hallottál már, például orvostól a rostok fogyasztásának fontosságáról - nos, olyankor erről van szó:)

      Sokatoknak lehet elsőre idegen a konjaklisztből készült tészta, de bizonyos kultúrákban, pl. Japánban, nemcsak tradicionális alapanyagnak számít, de gyakran ajánlott is fogyasztása. A NoCarb tésztával készült fogások íze pedig csak a szakácson múlik;)