Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!
hozzászólások (44)
175 recept
beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
    választott alapanyag:

      Hozzászólások (44)

      A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

      Pista39
      Pista39 Fri, 2014-02-21 18:36

      Kedves Muci!

      Én most enyhén kiolajozott tepsibe rakosgatva sütőben sütöttem ki. Legközelebb eldugom a fasírtokat, mert a sülés után pillanatok alatt felfalták. (Még jó hogy egy-két darabot megkóstoltam)
      Köszönjük a receptet:
      Pista

      Péter74
      Péter74 Sat, 2013-02-16 17:48

      Szia. Megcsináltuk a rizseshús receptedet, de a zsír arány nagyon nem stimmel..10dkg??? elírás??
      várom válaszod! ..köszi Péter :)

      Muci
      Muci / Muci Thu, 2013-03-21 16:16

      Kedves Péter !
      Nem tudtam a hozzászólásodból rájönni, hogy sokallod, vagy kevésnek tartod a zsír mennyiségét.
      Már elég rég készítettem rizses húst, de amikor felteszek egy receptet mindig pontosan megmérem a hozzávalókat, így elírásról nem lehet szó.
      Üdvözlettel: Muci

      kerdudu
      kerdudu Fri, 2012-11-23 13:05

      Kedves Muci!szeretnem e segitsegedet kerni!elkeszitettem nyaron az altalad leirt recept szerint a sargabarck dzsemet demost mar tobbet felbontottunk es sajnos egyre savanyubbnak erzem! Tudnal valamit tanacsolni hogy mit lehetne vele tenni,vagy esetleg elrontottam valamit es azert savanyodik meg?ez volt az elso lekvar befozesem!!elore is koszonom segitseged!Dori

      Muci
      Muci / Muci Mon, 2012-11-26 16:41

      Kedves Dori / kerdudu / !
      Meglepődve olvastam amit írtál a sárgabarack dzsemmel kapcsolatban. Olyat már hallottam, hogy megpenészedhet a lekvár nem megfelelő tárolás, vagy a befőzés során felmerült hibák miatt, de, hogy pár hónap után megsavanyodik, ilyet még nem.
      A lekvár vagy dzsem édessége, állaga függ a barack fajtájától, érettségétől is. Azt tudom javasolni, hogy bonts fel és főzd át kilonként plusz 10 dkg cukor hozzáadásával a dzsemet .
      Üdv.: Muci

      farineeva
      farineeva Mon, 2012-11-19 09:19

      Kedves Mucika ! Az erdélyi rakottkáposztához szeretnék hozzászolni.Az én apukám ott született és onnan való a receptem is.Édes káposztát pirítok egy kis zsíron,fűszerezem sóval,egész borssal,kaporral,csomborral,babérlevéllel.Ízesítem citrompótlóval.A többi azt hiszem megeggyezik a tieddel Bocsánat a közbeszólásért,üdvözlettel Éva Hódmezővásárhehelyről.

      debyné
      debyné Tue, 2012-10-16 10:20

      Szia kedves Mucika!Ne haragudj,hogy letegeztelek,de könnyebb így.Csak egy pár dicsérő szót szeretnék neked írni.Fantasztikusak a receptjeid,igazi eredeti magyar ételek,amiért az én kis népes családom rajong.Ezernyi köszönet érte!!!!!!!!!!!!!!!Most éppen a lángosodat készítem.További sok sikert,mert úgy látom nem csak én rajongok a recepteidért.

      Muci
      Muci / Muci Thu, 2012-10-18 15:21

      Kedves " debyné " !
      Szia ! Sajnos a keresztnevedet nem ismerem , ezért csak így tudlak megszólítani. Nagyon örültem a
      kedves soraidnak. A dicséret mindig nagyon jól esik.
      További sikeres sütés- főzést kívánok.
      Üdvözöllek : Muci

      ambrusne.zsuzsa
      ambrusne.zsuzsa Wed, 2012-09-26 06:45

      Szia Mucika!
      Probálkozok a honlappal nem tudom sikerül e.Ha megkaptad légyszives jelezd vissza.Imailt is küldtem levéllel együtt de ugy érzékelem azsem jutott el hozzád Zsuzsa

      linda83
      linda83 Wed, 2012-09-19 08:00

      Kedves Muci!
      Egyszerűen imádom a receptjeidet és azt hogy ilyen részletesen osztod meg azokat! Amit a Te leírásod alapján készít az ember, azt nem lehet elrontani :) Nagyon nagy köszönet érte, a párom pedig külön üzeni hogy "csókoltat", ugyanis tegnap vacsorára az oxfordi húsgombócodat készítettem el és teljesen el volt ájulva tőle :) Szép napot Neked!

      Muci
      Muci / Muci Sun, 2012-09-23 16:29

      Kedves "Linda83 "!
      Köszönöm a kedves szavaidat, meg kell mondjam , nagyon jól estek. A párod üzenetének is örültem. A férfiak többsége szereti a hagyományos ételeket, amit én is preferálok, bár néha kipróbálok egy- két új dolgot is.
      További jó sütés -főzést kívánok : Muci

      katacska24
      katacska24 Sat, 2012-09-08 19:02

      Imádom a receptjeidet, ha keresek valamit, mindig megnézem, hogy nálad fent van-e a recept.
      Tökéletes az összes recepted, amit eddig kipróbáltam!
      A gulyáslevesedet szinte minden második héten elkészítem, annyira finom.
      Sok sok köszönet értük!!

      nettunderke
      nettunderke Sat, 2012-06-30 00:03

      Kedves Mucika. Orommel olvastam a receptjeid; es kozben lattam hogy mar parat elmentettem regebben; most mar tudom hogy miert tetszettek a receptjeid! Mert te is Szegedi vagy mint en. Ezentul meg surubben fogom nezni a receptjeid.

      idegenvezető
      idegenvezető Thu, 2012-05-24 15:28

      Gratulálok a sok csodás recepthez! Nem is tudom melyikkel kezdjem... További jó recepteket és vidám napokat kivánok! Sok puszi: Evelyn

      mbozlek
      mbozlek Sat, 2012-03-17 20:18

      Kedves Muci!
      A facebook-on láttam egy sütit,pille szelet.Ránézésre megtetszett,ezért megnéztem a honlapon,nagyon megörültem a rengeteg finomságnak amit a neved alatt találtam.Gratulálok neked ehhez a sok jó recepthez.

      üdvözlettel:Zsuzsa

      Muci
      Muci / Muci Thu, 2012-03-22 17:14

      Kedves Zsuzsa !
      Köszönöm a gratulációdat. Remélem alkalomadtán egy párat ki is próbálsz a receptjeimből.
      Üdv.: Muci

      szeag
      Sz. Ági / szeag Fri, 2011-12-30 16:07

      Kedves Muci,
      a tepertős pogácsát keresve találtam rá a receptjeidre, először kimentettem a pogácsát, aztán a mágnás pitét, aztán a zserbót, végül végignéztem az összeset, és egy csomót el tudtam tenni magamnak. Úgy látszik egyezik az ízlésünk, én is az ilyen hagyományos magyar ételeket kedvelem. Mintha a nagymamám receptkönyvében kutakodnék, pedig az sosem volt, mindent fejből főzött.

      Muci
      Muci / Muci Sat, 2012-01-07 15:45

      Kedves " szeag " !
      Nagyon örülök, hogy a főzés terén sok mindenben egyezik az ízlésünk. Elárulhatom neked, talán a feltett szakácsképemről is láthatod , hogy én is bőven nagymamakorú vagyok. Elég sok tapasztalatot szereztem, de legtöbbet az anyukámtól tanultam, aki nagyon jól főzött, sajnos már rég nincs velünk.
      Üdv.: Muci

      Muci
      Muci / Muci Sat, 2011-09-10 15:47

      Kedves Nóricc !
      Köszönöm a kedves soraidat. Nagyon remélem , hogy a receptjeim segítségedre lesznek és lesz sok sikerélményben részed, megszereted a sütés - főzést.
      Üdvözlettel : Muci

      Nóricc
      Nóricc Fri, 2011-09-09 14:31

      Kedves Muci!

      Még "friss" Szeged környéki asszonyka vagyok, így igazán most kezdek bele a főzésbe. Nekem egyik nagymamám sem főzött, sütött sosem. Pontosabban az egyik - aki már sajnos nem él - próbálkozott, de kár volt, a másik meg jobb is, hogy nem konyhatündérkedik :) Anyukám sajnos mostanában nem nagyon ér rá a munkája miatt főzni, így úgy döntöttem, hogy nekem kell.
      A lényeg az, hogy nagyon-nagyon örülök, hogy megtaláltam a receptjeit, mert ugyanolyan finomak, mint anyukáim ételei! Öröm e precíz receptek alapján tanulni a főzést/sütést! :)
      Nagyon köszönöm!

      lulesz
      lulesz Wed, 2011-05-04 17:42

      Kedves Muci! Szeretnék én is az előttem szólókhoz csatlakozni: nagyon-nagyon jók a receptjeid, a férjem és az én szájízem szerint valóak, néhányat már kipróbáltam, de sok várat még magára. Szívből gratulálok és további jó egészséget, sok receptfeltöltést kívánok!! Hozzád hasonló nagymamát kívánnék mindenkinek!!!
      Üdvözöl lulesz.

      Muci
      Muci / Muci Sun, 2011-04-10 14:39

      Kedves Gubigabi !
      Nagyon jólesett olvasni a rám nézve kedvező soraidat. Köszönöm szépen. További jó sütés-főzést kívánok, különös tekintettel a közelgő ünnepre.
      Üdv.: Muci

      gubigabi
      Gubigabi / gubigabi Sat, 2011-04-09 16:47

      Kedves Mucika!
      Szívet melengetőek a receptjeid és nagyon-nagyon finomak. Már a receptek mennyisége is kiad egy igazán komplett, profi szakácskönyvet. Köszönöm Neked, hogy megosztottad, ha csak "virtuálisan" is a tudásod. Szeretettel üdvözöl. Gubigabi

      Törölt Felhasználó
      Törölt Felhasználó Sun, 2011-02-27 19:05

      Kedves Muci! Rendszeres vásárlója vagyok a Küldd el a recepted! magazinnak.
      És egyből feltűnt ez a recept(RÉSZEGES CSIRKE) ezzel a fotóval, minden leírás stimmel akárcsak itt. Illés Balázs néven került be az újságba. Ugyan így jártam múor én is, valószínű családtagja a kedves Balázs. Én írtM A MAGAZIN SZERKESZTŐJÉNEK ÉS KORREKTÜL RENDEZTÉK A DOLGOT. bŐVEBB INFORMÁCIÓKÉRT KÉRLEK KERESS FEL, HA GONDOLOD ELKÜLDÖN NEKED A MAGAZINBÓL A FOTÓT

      tejcsicica
      tejcsicica Mon, 2010-12-13 18:53

      Kedves Muci!
      Nagyon örülök a sok finom receptnek!!!!!
      Szegedi vagyok én is , így még nagyobb örömmel nézem a te általad közzé tett recepteket!
      Szívből gratulálok

      Muci
      Muci / Muci Sat, 2010-10-02 15:04

      Kedves Gabi !
      Igazán aranyos vagy, hogy már többször is jelezted mennyire meg vagy elégedve a recepttel.
      Az előző hozzászólásod során kérdezted hogy az öntet fagyasztható-e. Nem tudom,de szerintem
      nem érdemes, mert nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető. Esetleg kisebb mennyiségben
      készítsd, hogy mind elfogyjon.
      Üdv.: Muci

      Makkermanó
      Makkermanó / Makkermanó Sat, 2010-10-02 14:12

      Kedves Muci! Az öntött túróslepényedet már 2-szer is megsütöttem, és nem győzök betelni vele. Igaz, én mazsolával készítem, de szerintem ez csak fokozza a gyönyört, amit evés közben átélek. Képes lennék felfalni az egészet együltő helyemben. Legutóbb kerek, csatos tortaformában készítettem, és azt hiszem, így az igazi. A Kedvesem és a vasárnapi vendégünk is ájuldozott. Szép, magas süti lett belőle. Nagyon köszi a receptet! Üdvözlettel: Gabi "makkermanó"

      Törölt Felhasználó
      Törölt Felhasználó Wed, 2010-08-11 11:04

      Mucikám ! A karfiol levesed nagyon-nagyon finom !!!

      Gargoyle
      P. / Gargoyle Mon, 2010-06-07 11:47

      Kedves Muci!
      Te vagy a reglaptisztázó következö nyertese! :-p
      Ùgy tünik, "a hely, ahol fözök kérdést" az ittlévök 99 %-a nem jól írja be, igazi meglepetés, hogy "a konyhában" szoktak fözni az emberek...
      Neked gratulálok! Ezúton az egekig magasztallak, amiért a földrajzi hely megjelölése is szerepel a leírásodban! :-D
      Sok puszi!
      AzEszter

      Muci
      Muci / Muci Fri, 2010-03-12 17:13

      Kedves Szalontai család !
      Mivel van lehetőségetek jó minőségű házi tej beszerzésére, így könnyen készíthettek túrót és tejfölt .
      A tejet meg kell altatni, langyos helyen kb 2 -3 nap alatt megalszik. Amikor megaludt a tetején összegyült
      zsíros fölét kanállal leszedjük összekeverjük ez a házi tejföl. A megmaradt aludttejet lassú tűzön felmelegítjük,
      vigyázva, hogy a forráspontot ne érje el. Amikor az aludttej átmelegedett és kezd a turó kicsapódni ,óvatosan
      megkeverjük, kis idő múlva levesszük a tűzről, hagyjuk kihülni, majd nagylyukú szűrőn leszűrjük.
      Ezt követően ritka szövésű vászonba kötjük és egy lábas felett, fakanálra akasztva kb 12 óra alatt lecsepegtetjük. 5 liter tejből kb 4 dl tejfölt és kb 60 dkg túrót lehet nyerni.
      Az előttem hozzászóló K Orsi által javasolt oldalakat is érdemes e tárgyban elolvasni.
      Sok sikert : Muci
      .

      erka
      erka Fri, 2010-03-12 12:31

      Nagyon szépen köszönöm az isteni recepteket...csak igy tovább!

      KOrsi
      K.Orsolya / KOrsi Thu, 2010-03-11 09:14

      Bocsánat, hogy "beleszólok", s az oldal egyik legremekebb szakácsnője helyett válaszolok...
      Házi túró és tejföl recept itt, az oldalon Harmathy Ildikó tolmácsolásában is olvasható. A neten pedig ezt az oldalt találtam: Tejtermékek készítése házilag
      http://frankwinking.van.hu/keret.cgi?/tejterm.html
      Sok sikert a készítéséhez!
      És kedves Muci, csak egyet tudok érteni az előttem szólókkal -- csodálatosak a receptjei! (És nagyon szeretem a hozzászólásainak stílusát is.)
      Szeretettel: K. Orsi

      Törölt Felhasználó
      Törölt Felhasználó Thu, 2010-03-11 06:33

      Kedves Mucika!

      A receptjeid isteniek!
      Nagymamàm konyhàjàra/izeire emlékeztetnek.
      Svàjcban élek, feleségemre és magamra fözök ca. 2 éve kisebb-nagyobb sikerekkel.

      Sajnos itt nem kapok meg minden alapanyagot.
      Pl. itt nincs "igazi" tejföl és turo.
      Pompàs, zsirdus tejet tudok vàsàrolni egy "vidéki" hàzbol.
      Hogyan tovàbb?
      Kérlek, adj tanàcsot/receptet.

      Köszönettel,
      Inga és Ferenc Szalontai

      Muci
      Muci / Muci Sun, 2010-02-14 17:10

      Kedves " agibabi "
      Köszönöm az elismerő kedves szavakat és további jó sütés , főzést kívánok.
      Üdv . Muci

      agibaby
      agibaby Sat, 2010-02-13 19:45

      Kedves Mucika!
      Nagyon jók a receptjeid..., minden elismerésem! :) Már sok mindent kipróbáltam, de ami igazán meglepett az a tojásleves tejföllel (ahány ház, annyi szokás)!!! Meg kell, hogy jegyezzem: isteni finom és a férjemnek is nagyon ízlett! Legyen nagyon szép napod!

      Törölt Felhasználó
      Törölt Felhasználó Thu, 2009-07-23 14:24

      Gratulálok a sok szép recepthez.
      Köszönjük, csak így tovább!

      Muci
      Muci / Muci Tue, 2009-05-12 13:19

      Szia Nándi !

      A sonkakrém készítése roppant egyszerű. A főtt sonkát ledaráljuk, kb 1/4 rész puha vajjal habosra
      keverjük, lazításul 1-2 ek tejfölt adunk hozzá. Őrölt borssal ízesítjük. Jót tesz neki, ha a sonkával
      együtt egy két kemény főtt tojást is beledarálunk.
      Daráló helyett, ha nincs, lehet egyéb aprító masinát is használni.

      Puszi: Muci

      Törölt Felhasználó
      Törölt Felhasználó Mon, 2009-05-11 15:51

      Hello Mucika!
      Hogy kell csinálni jó sonka krémet? Puszi. N.

      Törölt Felhasználó
      Törölt Felhasználó Sat, 2009-04-11 14:45

      Az idei húsvéti csemegéim Muci ötletei és útmutatásai alapján készültek. Megsütöttem a mágnás diós pitét,(sikerült megmentenem az "elpárolgástól"); valóban jót tett neki 1-2 nap pihentetés. A sonkás kiflit saját tehetségem korlátaihoz igazítottam: nem kifliket formáztam, hanem két gyögyörű tekercs lett belőle! Nagyon szépen köszönöm a recepteket és kellemes húsvéti ünnepeket kívánok!

      dodika
      dodika Wed, 2009-01-21 11:11

      T.Cím!
      Köszöm szépen ezt a komplett szakácskönyvet , ill. REMEKMŰVET!!!
      Nagyon jók a receptek !

      Tisztelettel:
      Katona József László

      Törölt Felhasználó
      Törölt Felhasználó Wed, 2008-09-24 12:26

      Hajrá Mucika! Nagyon jók a receptek , remélem lesz időm kipróbálni.
      Kár, hogy csak a hátad látszik a fotón.
      Melinda