18 éves koromban kezdtem főzni. Gyerekkoromban maximum a töltött tojást engedték kikeverni, és hidegtálakat díszíthettem - aztán elindultam a nagybetűs Életbe.
30 évesen pancreatitis-t állapítottak meg nálam, és ezzel elkezdődött a speciális diéta kialakítása.
A hely, ahol főzök
Saját konyhámban sütök.főzök, kísérletezek.
Szép időben alkalmanként kerti tűzrakóhelyen, tárcsán, márványlapon.
Ars poetica a konyhában
Emlékszem, milyen volt az első időszak, mikor szembesültem vele: változtatni kell az életmódomon. Jómagam 15 éve élek együtt a hasnyálmirigy-gyulladással és néha epés panaszokkal. Sokféle diétát kipróbáltam. Így alakult ki évek alatt mit mivel tudok helyettesíteni, olyan ételeket az asztalra rakni, ami mások számára is kulináris élményt nyújt.
A bélrendszer a szakértők szerint az "új agy", így érdemes rá kiemelten figyelni, hiszen az immunrendszerünk mellett gyakorlatilag mindenre hatással van, nem csak emésztésünkre.
Olajban sült, igazi, házias rántott sertésszeletet eszegetni ebédre olyan élmény, ami egyszerre idézi fel a gyerekkorunkat, az iskolaéveket, a nagyi ebédlőjét vagy anya-apa vasárnapi menüjét. Imádjuk, és kész.