A gasztronómia franciaországi Erasmus félévben kezdett nagyon érdekelni, de nálunk ez családi dolog. Sok jó szakács van a nagymamákon kívül is a családban, így lehetett kitől tanulni.
Két éve pedig beiratkoztam egy szakács iskolába, így tavaly szakácsként végeztem (OKJ-n), bár főállásban nem szakácsként dolgozom, szívesen sütök-főzök de még csak itthon, családnak, barátoknak.
A hely, ahol főzök
Általában itthon, vagy családtagok, barátok, munkatársak otthonában.
Ars poetica a konyhában
Sokszor azt a visszajelzés kapom, hogy inspiráló vagyok, mert úgy mesélek a főzésről, hogy másoknak is megjön hozzá a kedve .
Egy ideje már kerülök több élelmiszert (intolerancia miatt), de hagyományos ételeket is készítek másoknak. Így a fő küldetésem inspirálni azokat, akik nem ehetnek meg minden élelmiszert. Glutén-, tej-, tojásmentesen is lehet jókat főzni, finomakat enni. Főzés mellett azért a sütés és a pékség is izgatja a fantáziám, így többször sütök vegán sütiket, gluténmentes kenyeret, de a kovászos kenyér is már a mindennapok része.
A bélrendszer a szakértők szerint az "új agy", így érdemes rá kiemelten figyelni, hiszen az immunrendszerünk mellett gyakorlatilag mindenre hatással van, nem csak emésztésünkre.