A Mamam sajnos hiaba hivogatott ha fözött-sütött, hogy tanithasson, nem tudott rabirni. A Nagymama melto utodja volt pedig, finomsagaival, melyekben sok francias es osztrakos beütes is volt. A sajat konyhamon, mar Münchenben, 25 eves korom ota probalgattam megtalalni azt az izvilagot, melyet az ö es a Nagymama finom föztjeiböl ismertem. Utolag sajnaltam, hogy nem asszisztaltam a Mamam hivasara, mert eltartott egy ideig, mire sikerült u.n. jo szakacsnöve valnom... Ehez nagy segitseget nyujtott az örökölt, es salatara lapozgatott regi Mora Ferencne, Horvath Ilona, az Inyencmester Szakacskönyve es a Nagymama Vánza sütemenyeskönyve. Azota nagyra nött a fözös-könyvtaram is - bar amiota felfedeztem a NoSalty-t, elsökent itt tallozom ha ötletre vagyom, azaz egy-egy etek elkeszitesi fazisait szeretnem megtudni. Idöközben a fözes hobbyva valt, szeretem megadni a modjat, ugy az elökeszitesnek, mint maganak a fözesnek.
Hobbik
Olvasas, Film, Szinhaz, Zene, Grafikazas
Mióta főzök
A 80-as évek óta.
A hely, ahol főzök
A konyhámban és a szabadban.
Ars poetica a konyhában
A gasztronómia az élet(művészet) egy értékes része - és nem "táplálékfelvételről" szól.
A bélrendszer a szakértők szerint az "új agy", így érdemes rá kiemelten figyelni, hiszen az immunrendszerünk mellett gyakorlatilag mindenre hatással van, nem csak emésztésünkre.
Olajban sült, igazi, házias rántott sertésszeletet eszegetni ebédre olyan élmény, ami egyszerre idézi fel a gyerekkorunkat, az iskolaéveket, a nagyi ebédlőjét vagy anya-apa vasárnapi menüjét. Imádjuk, és kész.