Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Marigold szakács

Marigold
hozzászólások

adatok:

Profil: Marigold
Mióta szakács: 2012. 09. 30.


Blog, weboldal:

marigold71@freemail.hu

mióta főzök:

Nagylány koromban fejemre tekert törölközővel siettem át a konyhán, ha épp "szagos" főzés folyt. Kérdezte is a nagymamám, mi lesz velem, ha férjhez megyek, mit fog enni a férjem. Mire nagyvonalúan közöltem: majd párizsis kenyeret, de egyébként nem megyek férjhez.

Persze nem így lett, mert eljött értem az én hercegem. Eleinte tényleg maradt a párizsis kenyér, főleg helyettesítőnek, amikor ilyesmik születtek, mint ez a húsleves, amit senki ne csináljon utánam! :D Tehát: végy egy nagy fazekat, mert azt láttad otthon, majd tegyél bele egy 'konyhakész' csirkét, amit azért feldaraboltál nagy üggyel-bajjal; némi zöldséget, pici sót és forrald fel. Pár perc után zárd el, majd tálald! :D Az eredmény: egy megrökönyödött, szerelmes, fiatal férj, akinek a tányérjába ezek kerültek: ropogós-kopogós-ehetetlen hús, ami színtelen-íztelen vízben úszott. A csirke zúzájában benne a kukorica, a nyakában a nyelőcső, a lábán a bőr, mi több: a köröm! És ez nem vicc, így kezdődött a főzős pályafutásom :D

Aztán telefonos főzések következtek anyu segítségével. Nagyim segítségével pedig apránként leírt, egyszerű receptek alapján csak-csak ehető ételek kezdtek készülni. Mi több, sütik is.

Ez 1988-ban volt, azóta rengeteget fejlődött a tudományom, már csak nevetünk ezeken a történelmi dolgokon. :D

Számítani lehet rám a sütés-főzésben, méghozzá annyira, hogy már esküvői, menyasszonytánchoz ajándékba adott sütire is kaptam felkérést, amit el is fogadtam, és páratlan sikere volt.

a hely, ahol főzök:

Szeretett kis konyhámban, kicsi és néha nagyobb családomnak, barátoknak.

ars poetica a konyhában:

A főzéshez pénz, alapanyag, idő, kreativitás, szív és lélek kell.

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!