Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!
hozzászólások (8)
9 recept
beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
    választott alapanyag:

      Hozzászólások (8)

      A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

      gregoreva
      Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2011-10-30 21:47

      Kedves manesim, azaz Magdi!

      Nagyon szépen köszönöm, hogy vettél annyi időt a mai napi teendőidből, pihenési idődből, hogy leírtad a receptet, amit nagyon de nagyon köszönök Neked:-)))
      Elkészítésre fel:-))
      Szép, békés hetet kívánok!
      Éva-Anyóca

      manesim
      manesim / manesim Sun, 2011-10-30 22:17

      Kedves Éva-Anyóca!

      Nagyon szívesen és remélem beszámolsz majd a sikerről!

      Sok sikert! Magdi

      gregoreva
      Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2011-10-30 10:29

      Kedves manesim!

      Nagyon szépen köszönöm:-))
      Pedig, azért van olyan étel, és süti is, ami mondjuk majdnem ugyanaz, és fenn van, csak beszámozva, vagy a plusz hozzáadott anyag kiemelésével. Pld. tiramisu :-)
      Reméljük, hogy csak sikerül ezt a Te általad készített módon is megtalálnunk itt, de addig is, a megadott helyen tájékozódom:-)))
      Köszönöm szépen, és szép hétvégét kívánok!
      Éva-Anyóca

      manesim
      manesim / manesim Sun, 2011-10-30 20:48

      Kedves Éva!

      Jelentem beírtam a receptet, hogy mikor kerül ki az már nem rajtam múlik!

      Minden jót !
      manesim aki egyébként Magdi

      gregoreva
      Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2011-10-25 12:38

      Kedves manesim!

      Azt a sütit, ami a fénykép helyén van, az a mákosnak kinéző töltelékes, esetleg nem saját?
      Nem lehet megosztani velünk, mert nagyon tetszetős:-)))
      Szép napot!
      Éva-Anyóca

      manesim
      manesim / manesim Sat, 2011-10-29 23:41

      Kedves Éva-Anyóca!

      Az a süti saját és nem véletlenül van ott, vagy itt! Itt ugyanis le van írva, egy-két szóval fel és kicserélve az eredeti recept. Már mint itt a NoSaltyn van fenn.
      A neve: Fekete rózsa.
      Egyszer megpróbáltam feltenni és nem engedte a gép, nem tudom miért!
      Ma már nem állok neki, de megígérem fel fogom rakni a receptet!

      Ezen a linken viszont megtalálod, néhány más recepttel együtt jobb egér katt, kijelölöd és írja hogy ugrás és ott lesz, amennyiben követed a leírást sikerülni fog!
      Üdv manesim és ott a nevem is kiderül majd.

      manesim
      manesim / manesim Sun, 2011-10-30 17:17

      Fekete rózsa.

      TÉSZTA:. 60 dkg liszt, 10 dkg ráma, 30 dkg porcukor, 1 tojás, 1 cs. sütőpor, 1 teáskanál szódabikarbóna, pici só, 2 dl tejjel összegyúrni, majd 6 felé osztani.
      Két lapot sütőlapon akkorára sütünk mint amiben majd a rudakat sütjük.
      Kinyujtuk a többi tésztát is, és megkenjük a szintén 4 részre osztott mákos töltelékkel, ami a következő:.
      20 dkg darált mák, 25 dkg porcukor,20 dkg liszt amiben elkeverünk 1 sütőport, 10 dkg olvasztot ráma, 2 dl langyos tej,2-3 vaníliás cukor, citromhéj. Ezeket jól összedolgozva rákenjük a lapokra, és feltekerjük mint a bejglit, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk a 4 rudat, előmelegített sütőben közepes tűzön 25-30 percig sütjük, amíg kezd barnulni. Össze fognak nőni, de nem kell szétszedni őket.
      A rudakhoz legalább 25 cm szélesre kell nyújtani a tésztát hogy minél több legyen rajta a tekerés.
      KRÉM:.1l tejből és 3 vanília pudingból sűrű pépet főzünk, 1 rámát 25 dkg porcukorral kikeverünk, ha a puding kihűlt összekeverjük, adunk hozzá vanília aromát.

      1. Egy lapot leteszünk ..
      2. A krém felét rákenjük..
      3. A KIHŰLT EGYBE NŐTT RUDAKAT RÁTESSZÜK
      4. A krém másik felét rákenjük a rudakra..
      5. A másik lapot rárakjuk a krémre..
      Kicsit lenyomatjuk, teszünk rá sütőlapot és valami nehezéket, majd csokival bevonjuk a tetejét.

      Ezt a sütit 28x40 es tepsiben sütöm

      http://www.facebook.com/groups/248795538479909/ Itt is megtalálható