Nagyon szeretek főzni, de sütni még inkább! Szeretek új recepteket kipróbálni, már a kezdő lépéstől azaz a keresgéléstől élvezem minden mozzanatát. Bár ezt a többiek is elmondhatják valószínűleg magukról itt az oldalon. :-)
Tulajdonképpen ezen a keresgéléses úton keveredtem el ide. Már a tagságom előtt is sok ötletet merítettem az oldalról, aztán rájöttem milyen jó is az online receptkönyv, meg hogy én is megoszthatom a véleményem...
Jelenleg azon fáradozom, hogy szakács legyek...úgy értem itt az nosalty-n. Remélem hamarosan sokan élvezhetik a saját (illetve általam gyűjtött) receptjeimet a Macskamentha szakács és a http://macskamentha.blog.hu oldalamon.
Hobbik
Wu stílusú Tai Chi Chuan és Chí Kung, sci-fi és fantasy könyvek
Mióta főzök
Fiatal korom ellenére sem tudom már megmondani, mikor kezdtem anno főzni. Úgy 10-12 évesen anyukám mellett valószínűleg egy kis tojásrántottával kezdődhetett konyhai pályafutásom, azóta pedig folyamatosan csak fejlődök a saját és családom örömére.
A hely, ahol főzök
A konyhám, édesanyám konyhája, barátok konyhája...persze az utóbbiak csak, ha engedik, hogy garázdálkodjak egy kicsit idegenhonban (értsd: idegenkonyhában). :-) Szóba jöhet a kerti grill is vagy egy mini gázfőző a sátor előtt.
Ars poetica a konyhában
A recept csak útmutató, a kóstolás adja az igazán jó végeredményt. Sütésnél pedig a sütőben készülő mű folyamatos ellenőrzése, hisz tudjuk, ahány sütő annyi...
A kísérletezés az eredeti munkám végett sem áll távol tőlem, pusztán itt fogyaszthatóbb (sőt falhatóbb) a végeredmény. Imádom az ízeket, illatokat, a várakozást a sütő előtt vagy épp az elkészítés mozzanatait.
Elsősorban sütiket szeretek készíteni, de a főzés sem áll távol tőlem, nem vagyok a kész ételek híve. Mindenkinek azt tudom csak mondani, bátran kreatívkodjon, kísérletezzen új receptekkel, új ízekkel, nem fogja megbánni.
A bélrendszer a szakértők szerint az "új agy", így érdemes rá kiemelten figyelni, hiszen az immunrendszerünk mellett gyakorlatilag mindenre hatással van, nem csak emésztésünkre.
Olajban sült, igazi, házias rántott sertésszeletet eszegetni ebédre olyan élmény, ami egyszerre idézi fel a gyerekkorunkat, az iskolaéveket, a nagyi ebédlőjét vagy anya-apa vasárnapi menüjét. Imádjuk, és kész.