2003-ban saját lakásba költöztem és meg kellett tanulnom főzni, mert anyukám az új lakásban már nem csinálta meg minden nap a kedvenc ételeimet, így szépen lassan el kellett sajátítanom a főzés és még inkább a sütés fortélyait, mert anyukám igazi nagymestere a süteményeknek és édességeknek. Eleinte csak magamnak, majd a párom hozzám költözése után kettőnknek főztem - bár a párom elég sokszor levette rólam ezt a terhet, én ekkor inkább áttértem a hobby főzésre, és elkezdtem élvezni a dolgot.
2010-ben a fiam születése után még inkább úgy éreztem, hogy sütit kell sütnöm, mivel a nejem ebben nem igazán jeleskedik, legalábbis nem szeret pepecselni bonyolultabb receptekkel. Igaz, a kedvencem a palacsinta, és ebből ő még mindig valahogy finomabbat készít, pedig én százszor annyit készítettem már - szinte minden hétvégén.
Mostanra elkészült az első saját receptem is (2013.03.15.), természetesen süti - azaz hogy sütés nélküli édesség, egy keksztekercs változat.
A hely, ahol főzök
A saját konyhánk, egy átlagos panel konyha, amelyet az évek során egyre otthonosabbá varázsoltunk, a tűzhely pedig egy egyszerű gázos extrákat mellőző sima fehér "Noname" tűzhely.
A bélrendszer a szakértők szerint az "új agy", így érdemes rá kiemelten figyelni, hiszen az immunrendszerünk mellett gyakorlatilag mindenre hatással van, nem csak emésztésünkre.