Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!
hozzászólások (6)
44 recept
beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
  választott alapanyag:

   Hozzászólások (6)

   A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

   piakistvanne
   piakistvanne Wed, 2013-10-23 20:47

   Várom a receptet.Elnézést hogy nem reagáltam az előzőre,októberben ritkán van időm a befőzések mellett koszorú kötés a program és este mikor abba hagyom ,már mikor abba marad nincs lelkierőm körül nézni .Nálunk sajnos som nagyon kevés van ha van is akkor olyan amit a kertészetekben lehet kapni és nem ered meg .Az erdőn meg nagyon kevés helyen találkozol vele.Kökényből és galagonyából pálinkát már csináltunk az nagyon finom volt csak nagyon kevés lesz.Galagonyából lekvárt,szörpöt szoktam csinálni,de az egyik ismerősöm csinált galagonya bort de hozzám még kóstolásra se került.Szerintem az idén ki kell hagynom mert annyi volt a gyümölcs felénk hogy egy része a fagyasztóban landolt mert nem volt időm,novembertől azokat kell eltennem ,utána meg kezdődik a karácsonyi sütögetés,három gyermekemnek mire elkészülők már lemaradok a kökényről és társairól és hogy ne unatkozzak a télen a két lánykám már elmesélte hogy mit szeretnének horgoltatni és köttetni de beszállt hozzájuk a pici fiam barátnője és az én barátnőm is úgy hogy nem hagynak unatkozni,de nem baj én élvezem és boldog vagyok hogy adhatok nekik.
   Üdv.Irén

   piakistvanne
   piakistvanne Mon, 2013-10-14 18:36

   Spongyát az egészre,lehet hogy októberi hónapban én is túl reagálok dolgokat a fáradságtól,el van felejtve.Sajnos kaptam birset ami szörnyű kukacos volt ,tegnap egész nap a húsz kilóval játszottam,de ez érdekes volt ,mert tiszta zöld és úgy szaladt a kés benn mint a vajban,csak a sok kukacos rész ne lett volna.Gyönyörű a galagonyás kökénylekvárod.Nem tudom arról hallottál-e hogy a kökény akkor adja ki jobban az ízét ha dér jól megcsípte,de ezt mi is előidézhetjük ha be rakjuk a mélyhűtőbe egy-két napra.Mint írtad előfordulhat hasmenés annál aki érzékeny rá vagy többet fogyaszt,sajnos így igaz sőt mi még tapasztaltuk a tiszta kökény lekvárnál és szörpnél hogy erős fejfájást is okoz.Főleg ha nagyon sokáig főzzük a magjával együtt amit másként nem nagyon tudunk mert embernek kell lenni a talpán aki levagdalja a magjáról.
   Üdv,Pné Irén

   Kisvikica
   Kisvikica / Kisvikica Wed, 2013-10-23 07:48

   Kedves Pné Irén! A maradék galagonyám és kökényem kicsit megszeszesedett, mert nem volt időm egyszerre megcsinálni mindet, így, hogy ne menjen kárba, bort csináltam belőle, még nincs teljesen kész, de megkóstoltuk, már alakul. Ha kész lesz felrakom azt is.
   Üdvözlettel: Kisvikica

   Kisvikica
   Kisvikica / Kisvikica Tue, 2013-10-15 08:29

   Köszönöm a dicséretet, a kökénnyel mázlim volt, mert előtte három napig fagyott, úgyhogy természetes módon adta ki a cukrot magából, a fejfájás nálunk is meg volt tavaly amikor másképp készült. Az idén kísérleteztem ki ezt a módszert, mert így nagyon rövid ideig főzzük magjával, illetve könnyebb passzírozni krumplitörővel mert nem töri meg a magokat, viszont sokkal több gyümölcshúst nyom ki egyszerre a szűrőn. Remélem aki kipróbálja megszereti, nem macerásabb mint a som, de ugyanolyan finom.
   Üdv, Kisvikica :)

   piakistvanne
   piakistvanne Mon, 2013-10-07 21:15

   Kedves Kisvikica!
   Nem szeretek kötözködni,teljes jó szántamból írtam,nem kételkedek abban hogy nem tudod elkészíteni. Az utánam író illető szerintem már inkább,de most kicsit én is elkezdek,igaz hogy képet receptekkel nem tudok feltölteni de lehet hogy ujjat még tudnák neked is mutatni.Mint írtad "macerás volt a pucolása" ebből adódóan írtam hozzá a tanácsot.Igaz hogy a birset nagyon nehéz felvagdalni mert nagyon kemény,de a szavaidból úgy veszem ki neked inkább a szőr leszedése a macera,azért azt nagyon könnyen le lehet mosni egy mosogató szivaccsal is.Még egyszer elnézést kérek hogy mertem tanácsot adni,ezután biztosan nem fogok neked legalábbis.
   Üdvözlettel Pné

   Kisvikica
   Kisvikica / Kisvikica Thu, 2013-10-10 11:28

   Kedves Pné!
   Valószínűleg az történt hogy elbeszéltünk egymás mellett, sajnálom ha bántóan válaszoltam, előfordul, hogy rossz passzban írok vissza, bár nem kellene. Ha megbántottam, elnézést kérek, az az igazság, hogy a birs elég férges volt, sok rossz kivágnivaló rész volt benne, ami errefelé sajnos gyakori gond a birssel, a szőrét én száraz konyhakendővel törlöm le, az gyorsan meg van.
   Remélem nem haragszik, és ha máskor tanácsot ad, ígérem nem kötözködve írok vissza.
   Üdv, Kisvikica