„Nincs benne semmi rossz, csak jó lehet!” - Talán ez a szlogen, ami a konyhámban leginkább jellemez. Hogy mikor és hogyan ragadott magával a sütés–főzés szeretete, szinte észre sem vettem. Kiskoromban a szülői háznál hétköznaponként édesapám főzött, betegsége miatt ő volt otthon, édesanyám csak a hétvégi betevőt készítette el. Gyerekként ezekben a folyamatokban nem igazán vettem részt, mégis észrevétlenül sajátítottam el az alapokat, amiket aztán kezdő háziasszonyként remekül hasznosítottam. Ekkor ébredt fel a vágyam arra, hogy minél több finomabbnál-finomabb ételt készítsek el. Nagyon sok mindent tanultam a környezetemben élő emberektől, és a mai napig arra törekszem, hogy a kezem alól kikerülő fogások minél tökéletesebbek legyenek. Nagyon szeretek a konyhában alkotni, kísérletezni, új ízeket megismerni, és talán ez a szeretet hatja át az általam készített ételeket is. Ettől olyan finomak. Egy ideje saját blogot írok, hogy az általam megismert és kipróbált recepteket továbbadjam. Számomra az a legnagyobb elismerés, ha a receptjeimmel mások is sikert aratnak. Hogy mi az, ami a mai napig motivál? Az alkotás, a végeredmény, és persze hogy az elismerés - a családomtól, a barátaimtól, és az ismerőseimtől egyaránt.
Több, mint 30 éve!
Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?
A főzés, valljuk be, nem teljesen veszélymentes. A konyhai baleseteken kívül különböző élelmiszer-higiéniai bakikat is elkövethetünk. Nézzük, melyek a leggyakoribbak.