#

Jesse

  • receptjei: 2
  • regisztrált: 2011.03.19

Jesse adatai

Mióta főzök

Nem régóta kezdtem el főzőcskézni, néha-néha, ha kedvem van. :)

A hely, ahol főzök

A konyhámban? :)

Ars poetica a konyhában

Mivel még csak most kezdem felfedezni a főzés világát, próbálok minél könnyebb recepteket elkészíteni kisebb- nagyobb sikerrel. Bár mondjuk a kedvenceimet muszáj jól megtanulnom, ha enni akarok belőlük: túrós sztrapacska, töltött paprika, tojásos nokedli, mindenféle krémleves. :) Ugye, mivel párommal összeköltöztem, hát rá főzök, meg persze magamra. Bár neki kissé komplikált, mert nem eszi meg a tejes, tejfölös, túrós, tojásos dolgokat, szóval nem lesz könnyű neki főzni. Még egyenlőre inkább sütök, mint főzök, de azért pár leves, meg főétel már a tarsolyomban pihen. :)

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!