Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!
hozzászólások (3)
11 recept
beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
    választott alapanyag:

      Hozzászólások (3)

      A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

      kispanda70
      kispanda70 / kispanda70 Sun, 2010-10-24 19:11

      SZIA EMÍLIA! HIDD EL NEKEM, A SÜLT TÖKKEL MÉG ZAMATOSABB LESZ A TÖLTELÉK, NEM BESZÉLVE RÓLA, HOGY NEM KELL ANNYIT VESZŐDNI A TÖK PUCOLÁSÁVAL ÉS RESZELÉSÉVEL, HISZ MINDKETTEN TAPASZTALTUK, HOGY VÉRTIZZASZTÓ MUNKA.:-) ÜDV.:GYÖRGYI

      kispanda70
      kispanda70 / kispanda70 Wed, 2010-10-20 21:25

      Kedves Emília! Olvastam a tökös pite receptedet, és nagyon tetszett. De szeretnék ajánlani neked valamit, ha elfogadod. Több éve kezdtem el én is sütni a tökös pitét, most már hagyománnyá vált nálam a tökszezonban. Az első évben még én is nyersen reszeltem a tököt, de rájöttem ez így egy őrült nagy munka. Vért izzadtam mire megpucoltam és lereszeltem a tököt. A következő évtől más módszert találtam ki. Kettévágom a tököt, tepsibe rakom és egyszerűen sütőben megsütöm. Ezt általában sütés előtti napon megteszem,míg sül, a tésztát is összeállítom, majd másnapig pihentetem. A kihűlt sült tököt pedig kikanalazom, ízesítem (én mézzel szoktam), és ezzel töltöm meg a tésztát. Kb. 40 perc alatt kisül. Kétféle tésztával is próbáltam már, kelttel és linzerrel, mindkettővel kiváló.
      Üdvözlettel:kispanda70

      emilia90
      H. Emília / emilia90 Sun, 2010-10-24 15:41

      Kedves Kispanda70!köszönöm, az ötletet. őszintén szólva már nekem is megfordult a fejemben, de attól féltem, hogy megváltozik az íze a töknek. de ha legközelebb csinálok ilyen kalácsot, biztos kifogom próbálni. ja, és a mézzel való ízesítést is. hmmm, avval biztos még finomabb...:-)
      mégegyszer köszi, a tippekért...
      üdv, Emilia