Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Felicitasz szakács

Felicitasz
hozzászólások

adatok:

Profil: Felicitasz
Mióta szakács: 2012. 11. 13.


mióta főzök:

Talán 2 évtizede, hogy megtanultam főzni. Addig csak próbálkoztam, de az nem volt főzésnek nevezhető.
Mint sokan a korosztályomból, Horváth Ilona receptjeivel próbálkoztam először. Aztán jöttek Édesanyám gépelt receptjei, amiket a kolléganőktől kapott. De az nem volt igazi főzés. Mióta anyósom megtanított sok érdekes receptre, kedvet kaptam a konyhámhoz. Sok újságból, könyvből, az internetről származnak a receptjeim. Ma már annyira vagyok, hogy ezt-azt meg is merem változtatni az eredeti recepten.
Szívesen főzök, hétközben gyors ebédeket, hétvégén estebédeket, az évszakhoz kapcsolódó ételeket és süteményeket sütök. Nem leszek se a konyha mestere, se az év sütitündére, de a családnak és nekem ízlik. 

a hely, ahol főzök:

Kedvenc konyhámban - a legveszélyesebb hely lehet a legbiztonságosabb. 

ars poetica a konyhában:

Nemcsak abban áll a magyar szakácsművészetnek a titka, hogy egyes ételeket milyen ízlésesen tud előállítani, hanem hogyan tálalja föl egymás után úgy, hogy az elköltött étel valósággal kívánja az utána következőt, s mikor már az ember azt hiszi, hogy egészen jóllakott, akkor hoznak megint valamit, amire azt kell mondani, hogy "de már ebből eszünk!"
Jókai Mór

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!