Gyerekkorom óta szeretek próbálkozni különleges ízek kombinálásával, más kultúrák ételeinek beépítésével a saját konyhánkba. Mióta férjhez mentem, a sütés-főzés hobbim mellett mindennapi feladatommá is vált, s mivel férjem egy algériai-berber származású Angliában tanult főszakács, a kihívás mindkettőnk ízlésének kielégítésére nem kicsi.:)
A hely, ahol főzök
Jersey (Channel Islands)
Ars poetica a konyhában
Habár néha belevágok komplikáltabb projektekbe, alapjában véve "a kevesebb néha több" alapon szeretek sütni-főzni, mind az árat, az összetevőket, valamint a bonyolultságot illetően. Az általam főzött ételek többnyire magyar, algériai (arab, berber és francia hatásokkal) vagy angol recepteken alapulnak, esetleg ezek keverékei,...mmm.... néha pedig belevágok egyéb nemzetközi finomságok előállításába is:).
A bélrendszer a szakértők szerint az "új agy", így érdemes rá kiemelten figyelni, hiszen az immunrendszerünk mellett gyakorlatilag mindenre hatással van, nem csak emésztésünkre.
Olajban sült, igazi, házias rántott sertésszeletet eszegetni ebédre olyan élmény, ami egyszerre idézi fel a gyerekkorunkat, az iskolaéveket, a nagyi ebédlőjét vagy anya-apa vasárnapi menüjét. Imádjuk, és kész.