#

Felicia

  • receptjei: 14
  • regisztrált: 2012.06.01

Felicia adatai

Hobbik

sutes-fozes, utazas, fenykepezes, filmek, szinhaz

Mióta főzök

Gyerekkorom óta szeretek próbálkozni különleges ízek kombinálásával, más kultúrák ételeinek beépítésével a saját konyhánkba. Mióta férjhez mentem, a sütés-főzés hobbim mellett mindennapi feladatommá is vált, s mivel férjem egy algériai-berber származású Angliában tanult főszakács, a kihívás mindkettőnk ízlésének kielégítésére nem kicsi.:) 

A hely, ahol főzök

Jersey (Channel Islands)

Ars poetica a konyhában

Habár néha belevágok komplikáltabb projektekbe, alapjában véve "a kevesebb néha több" alapon szeretek sütni-főzni, mind az árat,  az összetevőket, valamint a bonyolultságot illetően. Az általam főzött ételek többnyire magyar, algériai (arab, berber és francia hatásokkal) vagy angol recepteken alapulnak, esetleg ezek keverékei,...mmm.... néha pedig belevágok egyéb nemzetközi finomságok előállításába is:).

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!