Mindig is szerettem sütni-főzni, új ízkombinációkat kipróbálni, régieket feleleveníteni, aztán egy kis időre abbahagytam a kísérletezgetést, hogy most újult erővel, szívvel-lélekkel belevessem magam örökre. :)
Hobbik
sütés, főzés, fényképezés, tehát NoSalty, olvasás, varrás
Mióta főzök
Több, mint 30 éve.
A hely, ahol főzök
Az Alföldön kezdtem, sok helyen megfordultam, de jó ideje már az ország egyik legnyugatibb szegletében sütök-főzök egy szép kis városban, a saját konyhámban.
Ars poetica a konyhában
Végy egy maréknyi kedvet, adj hozzá egy jó kanál türelmet, ízlés szerint egy kis odafigyelést, szórd meg némi arányérzékkel, csipetnyi találékonysággal, lazítsd az összetevőket legalább egy késhegynyi gyakorlattal, majd az egészhez keverj annyi szeretetet, amennyit csak felvesz. Ebből biztos valami jó fog kisülni...
Felhőpuha habbal töltött, rétegzett és/vagy díszített süteményeket sorakoztatunk fel most előttetek, és előre is elnézést kérünk, mert egytől-egyig elképesztő guszták.
Egy villámgyors tészta mindig nagy áldás: ha sietünk, de mégis ennénk valami laktatót, jól jöhet egy ilyen recept. Ha pedig még ízélményt is kapunk közben, az további plusz pont!