Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!
hozzászólások (123)
1830 recept
beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
  választott alapanyag:

   Hozzászólások (123)

   A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

   dadimami
   dadimami Sun, 2018-12-02 23:09

   Kedves Évi!
   A kovászos lángosoddal beindítottad a fantáziámat, és elkezdtem a chef kovászt nevelgetni, azt hiszem fel kell adnom a próbálkozásaimat, mert a múlt télen sem sikerült, azt hiszem hűvös van kissé a lakásban, pedig a radiátor felett nevelgetem 26 fokon, de lehet, hogy egyszer megfázott, kissé húzott az ablaknál a hideg, azóta hiába etetem, nem akar magához térni. Nyáron nincs időm a kovász készítéssel macerázni. Légyszives áruld el, te hány fokon érleled a kovászodat? Azért szívesen adnék még egy esélyt, és nekifutnék újra, ha lenne reményem, hogy egyszer csak sikerül. Az a kovászos lángosod nagyon guszta.
   A kezed meggyógyult teljesen? remélem! A nyelvtanfolyam sikeres volt, vagy még folyatatod?
   puszillak: Margó

   Vass Éva
   Évi néni / Vass Éva Mon, 2019-03-11 17:12

   Szia Margó!
   Éppen azért választottam a chefkovászt, mert nincs vele macera. Ősszel kezdtem nevelni, szerintem októberben, amikor már nem volt meleg. A konyhapulton nevelődött és 6 naposan már ment a hűtőbe. Azőta már ajándékoztam is belőle és tök jól működik. Az egyetlen, amit megtettem érte, hogy nem csapvízzel nevelgettem, hanem Szentkirályi mentes babavízzel. Ne add fel. Én azóta is csak kovásszak sütök és imádom.
   Puszi: Éva

   dadimami
   dadimami Mon, 2019-03-11 23:32

   Kedves Éva!
   Elkezdődött a kerti munkáim szezonja, így már a kovászos sütésre nem marad időm, viszont van még öregtésztám a hűtőben, majd még azt kellene felhasználnom, erre esőnapok kellenek, amikor a kertben nem lehet ténykedni, így akkor irány a konyha.
   Hálás vagyok neked, sok jó recepted van, a bőség zavara lehet csak ami a választást nem könnyíti, hogy melyiket készítsem előbb.
   Puszi: Margó

   A Nagyi Kovászos Kenyere
   A Nagyi Kovászos Kenyere Mon, 2019-03-11 10:45

   A kovászt csak akkor kell etetni ha már ki fejlődött addig nem szabad . A melegítés meg meg oldható ha hűtő táskába teszünk forró vizet és mellé a kovászt . Sokféle kovász van .

   Vass Éva
   Évi néni / Vass Éva Mon, 2018-12-03 09:26

   Kedves Margó! A chef kovászt "Boldog briós" oldaláról néztem. Nem bonyolult. 5 dkg víz, 8 dkg tk rozskovász, majd 2 naponta ki eszel ebből 5 dkg-öt és a fent leírták alapján eteted. Nekem 6 nap alatt jó volt, onnan adtam hozzá kenyérlisztet. Azóta hűtőben tartom és kb. 2 hetente, amikor sűtni szeretnék, megetetem, 1 órát a pulton hagyom, aztán megy a hűtőbe. Volt már, hogy 3 hétig sem néztem felé. Talán annyi, hogy bio rozslisztet és mentes ásványvizet használtam, mert a csap vízzel nekem sem sikerült. Köszönöm, ujjam gyógyul. Nyelvvizsgát nem tettem, csak gyakorló.
   Sok sikert kívánok a kovászodhoz. Avval is segítheted, ha gyümölcsvizet készítesz és azt adod hozzá.
   Puszi Éva

   dadimami
   dadimami Mon, 2018-12-03 23:42

   Kedves Éva!
   Köszönöm gyors válaszod, én is a Boldog briós oldalon leírtak alapján csináltam, igaz egyszer véletlenül csapvizet használtam, és mint írtam egy alkalommal kissé megfázhatott (nem volt tökéletesen zárva az ablak és a radiátor vissza lett véve a maximumról egy fokozattal) ez lehetett a baj. Újra nekilátok, adok még egy esélyt, megpróbálom a gyümölcsvizet is.
   A nyelvtanulásnál nem a vizsga a fontos. A kezednek további gyógyulást kívánok.
   Egyúttal kívánok neked békés boldog, meghitt szép karácsonyt, szeretteid körében.
   puszi: Margó

   dadimami
   dadimami Sat, 2017-06-03 23:26

   Kedves Évi!
   Eltelt egy hónap, hogy van a kezed, lekerült róla a gipsz? Most már jön a gyötrelmes gyógytorna? A nyelvtanfolyam hogy tetszik, apropó milyen nyelvet kezdtél tanulni. További gyógyulást!
   szeretettel puszillak: Margó

   Vass Éva
   Évi néni / Vass Éva Sun, 2017-06-04 07:10

   Kedves Margó!
   Kedves tőled,hogy így követed a sorsom. Valóban a közelmúltban​lekerült a gipszem. A gyógytorna azt takarta, hogy azonnal munkába álltam. Így gyorsan bemozog.☺️
   Puszi Éva

   dadimami
   dadimami Mon, 2017-06-05 19:03

   Kedves Évi!
   Örülök, hogy lekerülg a gipszed, remélem beválik terápiaként a munkavégzés, csak nehogy túl erőltesd. Ha meg tudod oldani vízben tornáztasd.
   Puszi: Margó

   Vass Éva
   Évi néni / Vass Éva Wed, 2017-06-07 13:33

   Kedves Margó!
   Aranyos vagy, hogy gondolsz rám. Sajnos nincs más lehetőségem, mint a munka ezerrel. Viszont végre aktívabban használhatom a kemencémet, amit a gipszes kezemmel nem volt módom nagyon felfuttatni. Most enyém a világ.:-)
   Puszi: Éva

   dadimami
   dadimami Tue, 2017-04-25 18:57

   Kedves Évi!
   Te egy fantasztikus nő vagy! Nem ismersz lehetetlent! Még így is nekiállsz alkotni.
   Mi történt a kezeddel, ez nagyon hosszú idő, két hónap gipsz, és azt mondod, még egy hónap, hát ez elég szörnyű. Együttérzek veled, nekem is volt eltörve, kezem is lábam is. Rádadásul a jobb kezed, ami mint írod a jobbik. Ez bizony kemény dolog. Együttérzek veled és mihamarabbi teljes gyógyulást kívánok!
   Szeretettel: Margó

   Vass Éva
   Évi néni / Vass Éva Tue, 2017-04-25 20:48

   Drága Margó! Kedves tőled, hogy vígasztalsz. Úgy érzem magam,mint egy ketrecbe zárt oroszlán. Még a kanalat is alig tudom a számít emelni. Gondolhatod, hogy főzni milyen, mégha csak egyszerű dolgokat is. Úgy érzem soha sem telik le ez az idő. Alig várom hogy megszabaduljak ettől a dög gipsztől. Aranyos vagy hogy gondoltál rám.
   Millió puszi: Évi néni

   dadimami
   dadimami Tue, 2017-04-25 23:04

   Kedves Évi!
   Azt nem írtad mit történt, elestél, csúnya törés? (Igaz semmi közöm hozzá, ha nem akarsz ne válaszolj).
   Az idő, hogy gyorsabban teljen nem tudom mit tudsz tenni, olvasni nehéz lehet, mert a könyvet is tartani kell. A netezés amennyiben megy bal kézzel még részben megodás. Én amikor túrabalesetben a lábam tört, és elvonási tüneteim voltak regisztráltam a "túratars" honlapra és az ismeretlen túratársak blogjait olvastam, de legfőképpen a túraképekben gyönyörködtem, ez némiképp segített. Akkor még nem ismertem a NOSALTY-t, ez már egy újabb fertőzés, de nem szedek rá semmit hagyom hatni. Legalább könnyített a gipszed? Teljen gyorsan a következő egy hónapod!
   puszi: Margó

   Vass Éva
   Évi néni / Vass Éva Wed, 2017-04-26 06:38

   Kedves Margó!
   Scaphoid törések van, ami egy picike kéztőcsont, de nehezen gyógyul, ezért rögzítik ilyen sokáig. Egyszerűen elestem. Én kihasználva a kényszerpihenőt, elmentem nyelvtanfolyamra. :-)
   Puszi: Éva

   dadimami
   dadimami Tue, 2017-05-02 23:29

   Kedves Évi!
   Fantasztikus nőszemély vagy! Nyelvtanfolyam! Na és milyen kényszerpihenő? Azóta már egyre másra teszed fel a recepteket, (apropó tetszik a kalácsod, és én is a hatos fonást szeretem), de hogy bírod ezeket elkészíteni begipszelt kézzel? Jól belehúztál a kényszerpihenőbe! Mihamarabbi gyógyulást kívánok.
   szeretettel: Margó

   Vass Éva
   Évi néni / Vass Éva Wed, 2017-05-03 01:56

   Kedves Margó!
   Annyira kevés dologra vagyok képes, hogy el sem mondható. Küzdök, mert nem tudok csak úgy megülni. Köszönöm kedvességed.
   Puszi Éva

   witch
   witch / witch Fri, 2015-10-02 21:02

   Kedves Evi neni!

   Vegre sikerult kideritenem, hogy mi az angol neve a sikernek (vesszo nelkul nem volt konnyu, igy utana olvasva derult ki, hogy mi az), utana hajto vadaszat, hogy hol lehet kapni. Szoval vegre sul egy rozsos kenyerke sikerrel, de ugy nez ki tul sokat raktam bele, mert 50 dkg liszthez eleg lenne 1 ek, en meg kettovel raktam. Eleg ritkan sutok kenyeret, ezert kerdezlek Teged, hogy lesz-e valami jelentosege a dupla adagnak?

   udv:witch

   pataygyz
   Zoli / pataygyz Mon, 2015-02-09 10:38

   Kedves Éva!
   Nagyon szerény vagy, mert nem csak szeretsz, hanem nagyon tudsz is sütni - főzni.
   További rengeteg finomat és jó egészséget kívánok Neked:
   Zoli

   Vass Éva
   Évi néni / Vass Éva Mon, 2015-02-09 13:24

   Kedves Zoli!
   Köszönöm, nagyon kedves vagy. Mikor találkozunk már egy jó főzés erejéig? Elkóstolgathatnánk egymás főztjét. Remélem az idén is összefutunk!
   Minden jót kívánok, és nem csak a konyhában!
   Üdvözlettel: Évi néni

   marti48
   Marti48 / marti48 Sat, 2014-12-27 21:51

   Kedves Eva neni,

   szeretettel gondolok Rad, es kivanok Neked es Csaladodnak sok Jot es Szepet, legfökeppen Egeszseget az elkövetkezendö evre. Remelem, hogy jol vagy! Mi most sokszor tartozkodunk otthon, ahol csupa olyan etket keszitek, melyekhez elvezettel hasznalom az adott hazai alapanyagokat, igy (ugy gondolom) semmi ujat nem tudtam volna mondani a tradicionalis Magyar föztömmel, azaz a legtöbbet mar fel is tettem.

   Üdvözlettel: Marti

   Vass Éva
   Évi néni / Vass Éva Sun, 2014-12-28 07:29

   Draga Marti!
   Koszonom a jo kivansagokat es hasonlo jokat kivanok en is Neked. Orulok, hogy hallok rolad. Szerintem pedig boven it van a tradicionalis etelek bemutatasanak ideje, mert lassan elfelejtjuk oket. Ugyhogy forgasd csak a billentyuket es jojjenek a finom magyar etelek. Nagyon boldog uj esztendot kivanok!
   Szeretettel: Evi neni

   marti48
   Marti48 / marti48 Sun, 2014-12-28 12:11

   Evikem, köszönöm szepen a kedves sorokat, es az uj evi jokivansagokat!
   Tanacsodat megfogadvan, mar tegnap feltettem egy igazi Magyar etel receptjet: bajai halaszle bogracsban. Nekünk ez a tradicionalis Szent Este-i vacsorank.

   Puszillak szeretettel: Marti

   dadimami
   dadimami Wed, 2014-12-24 16:10

   Kedves Évi!
   Ezúton kívánok neked és szeretteidnek boldog karácsonyi ünnepeket és sok szép jó általad töretlen jókedvvel alkotott és mindannyiónk örömére közzétett receptben gazdag új évet.
   üdvözlettel: Margó

   Vass Éva
   Évi néni / Vass Éva Wed, 2014-12-24 17:11

   Kedves Margó!

   Köszönöm a jókívánságokat. Áldott, békés, de tevékenykészülődéssel járó karácsonyt kívánok!
   Szeretettel: Éva

   Vass Éva
   Évi néni / Vass Éva Sun, 2014-11-16 17:29

   Kedves Margó!

   Hálásan köszönöm az ötletet. Régebben én is szemezgettem a lila krumplival gondolatban, de nem tudtam, hogy a piacon kapható. Csak a Culinarisban láttam jó drágán, így nem ugrottam rá, de most megbirizgáltad a fantáziám. Nagyon jók a receptek is, amiket itt bemutatnak, úgyhogy remélem hamarosan olvashatod az elkészített recepteket. Nagyon kedves gondolat volt, hogy elkülted nekem, még egyszer nagyon köszönöm.
   Üdv: Évi néni

   dadimami
   dadimami Sun, 2014-11-16 19:17

   Kedves Évi! ( ne haragudj, de még mindíg csak így, néni nélkül, esetünkben nem jön a számra, ill. a billentyűzetre a néni)
   Örülök, hogy felkeltettem az érdeklődésedet, a színes krumplipüré is bizonyára finomabb lenne ezekből a krumplikból, mint az én múltkori céklás kísérletem, amivel inkább nem dicsekednék, mert nem volt egy sikertörténet. Már várom, a remekeket, amiket alkotni fogsz.
   A Fehérvári úti piac nekem gyakran útba esik, (a Fehérvári út végén lakom) esetleg - ha tudunk időpontot egyeztetni - összefuthatnánk, amennyiben neked is megfelel a hely. Legközelebb, ha arra járok megnézem látok-e szép színes krumplikat, és jelzem neked az árakat is.
   üdv: Margó

   Vass Éva
   Évi néni / Vass Éva Sun, 2014-11-16 21:03

   Kedves Margó!
   Azt megköszönöm. Nekem ugyan elég messze esik a Fehérvári út, mert most már Újpesten lakom, de a cél érdekében elmegyek bárhova (viszonylag).
   Köszi: Évi néni

   dadimami
   dadimami Sun, 2014-11-16 21:56

   Kedves Évi!
   A két piac nem a világ vége, útvonaltervezővel megnéztem Újpest-Központtól hétköznap délelőtt Újbuda-Központ Metróval 33 perc, a Fény u. pedig 31 perc.
   Nem tudom észrevetted e, hogy mindkét piac esetében a megjelölt telefonszám ugyanaz: 36-20-951-8525 Hankó László, ill. Zoltán névhez kapcsolódóan.
   http://www.lilaburgonya.hu/hu/melyik-budapesti-piacon-lehet-szines-burgo...
   üdv: Margó

   Vass Éva
   Évi néni / Vass Éva Tue, 2014-11-18 17:05

   Kedves Margó!
   Jelentem, ma voltam a Fény utcai piacon és vettem lila és rózsaszínű krumpli, valamint fehér padlizsánt. Valamennyit kipróbálom és jelzek neked, ha elkészült valamelyik. Köszönöm az ötletet, meg a biztatást, hogy elinduljak utána.Üdv: Éva

   dadimami
   dadimami Wed, 2014-11-19 00:53

   Kedves Évi!
   Már tegnap akartam írni neked, hogy vettem én is a Fehérvári úti Piacon ugyancsak lilát és rózsaszínűt. A lilát héjában főztem (disznótoroshoz, hagymás krumplinak), a szine igencsak halovány, íze jó, de a párolt lila káposzta mellett piszkos szürke, nem éppen gusztusos, a rózsaszínből a krumplipüré szép is, jó is. Talán töltött krumplik különböző színűek egymás mellett jobban mutatnának, de az ötletelést és megvalósítást rád bízom, úgy lesz jó.
   üdv: Margó

   Vass Éva
   Évi néni / Vass Éva Wed, 2014-11-19 09:28

   Kedves Margo!
   Beszelgettem a sraccal es elmeselte, hogy eloszor 10 fele burgonyaval indultak, de nem tudtak eladni, ill. Egy resze meg sem termett. Majd meglatom mi keszitheto belole.
   Udv: Evi neni

   málnuci
   málnuci Mon, 2014-02-17 14:01

   Kedves Évi néni!
   Meg szeretném kérdezni, hogy a kilófaló lisztes kenyerekkel, péksütikkel kapcsolatban mi a tapasztalata? Nem régen találtam Szoó Judit oldalára és érdekelne más tapasztalata is a liszttel kapcsolatban. Szépek a kenyerek a képein. Azt kérdezném még meg, hogy a sima kilófaló lisztet, vagy a kelt tésztás lisztet használta a kenyerekhez?
   Előre is köszönöm a válaszát!

   Üdvözlettel, Andrea

   Vass Éva
   Évi néni / Vass Éva Mon, 2014-02-17 20:49

   Kedves Andrea!
   Először is, ha nem haragszol, tegezlek, mert itt úgy szoktuk. Köszönöm.
   Általában nagyon jó tapasztalataim vannak a kilófaló kenyérliszttel, de teljesen csak azt szinte soha nem használom, hanem keverem tönköly liszttel vagy rozzsal. Ezt a kettőt ajánlja a vércsoportdiétám. Mindig más összetétellel próbálkozom. Ma is hasonlót készítettem, hamarosan felteszem. Én ezt a lehetőséget inkább azért választottam, mert egyéb lisztekből készült kenyértől híztam, így pedig megtartom a súlyom és mégis ehetek kenyeret, persze azért mértékkel. Minden kenyeremet hőlégkeverésen sütöm. Ha bármiben segíthetek, nyugodtan írj csak.
   Üdvözlettel: Évi néni

   Ellák
   Tésztásfül / Ellák Mon, 2014-02-17 11:23

   Kedves Évi "néni",

   Amikor megláttam a recepttárat , azt kell mondjam a "Szakácsok Királynője" , nálam!
   Köszönöm , és szeretettel gondolok arra a sok munkára , amit bele fektetett az étel költeményekbe. Ezzel az óriási gyűjteménnyel , több száz étterem , vagy hotel vendéglátó egységek , üzemeltethetők lennének. Bőven ellátná, valamint változatosak is lennének .
   Kedves Évi néni , nem gondolt arra , hogy könyvben is megjelentesse? A tudását , az ételek szeretetét , közkinccsé kellene tenni!
   Véleményem szerint, népszerű lenne a háziasszonyok , de profi szakácsok körében is!
   "Királynő" ! Azt kívánom, hogy tovább gyarapítsa a szakácsművészetet! /Remélem , nem sértettem meg , a "Királynő" szóval? /
   Tisztelettel, kívánom, még sokáig gyarapítsa a tudásunkat remekműveivel.
   Üdvüzlettel: Molnár Ellák , Tésztásfül / Egy udvaronca, szolgálója, "Királynő"-ének :)

   Vass Éva
   Évi néni / Vass Éva Mon, 2014-02-17 19:46

   Kedves Tésztásfül, Ellák!

   Méltatlan vagyok ennyi dicsérő szóra, de mégis nagyon kedves tőled. Sokan vagyunk itt ezen az oldalon, akik már jelentős mennyiségű receptet feltettünk részben segítségként, de persze a magunk örömére is. Látom, te is öles léptekkel haladsz előre és ez nagyon tetszik. Bizonyára sokszor fogunk még egymás receptjei közt "garázdálkodni" nagy megelégedésünkre.
   További szorgos ténykedést kívánok a jövőben is.
   Üdvözlettel: Évi néni

   gregoreva
   Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2013-12-23 12:51

   Kedves Évi néni!
   Áldott, békés, boldog karácsonyi ünnepeket, - egészségben, gazdag, türelemmel, kitartással, boldogsággal teli új esztendőt kívánok!
   Éva-Anyóca

   Fahéj
   Fahéj / Fahéj Mon, 2013-12-23 00:05

   Kedves Évi!
   Én is áldott, békés karácsonyt és boldog, sikerekben gazdag új esztendőt kívánok neked és kedves családodnak!
   Szeretettel: Fahéj-Éva

   witch
   witch / witch Sun, 2013-12-22 15:24

   Kedves Evi neni!
   Boldog, meghitt karacsonyt es bekes, boldog uj esztendot kivanok Neked meg a kedves csaladodnak!
   udv:Aniko

   Vass Éva
   Évi néni / Vass Éva Sun, 2013-12-22 18:03

   Kedves Anikó!

   Áldott, boldog Karácsonyt és sikerekben gazdag Új Esztendőt kívánok!

   Szeretettel: Éva

   marti48
   Marti48 / marti48 Sun, 2013-12-22 14:43

   Kedves Evi neni,

   szeretettel kivanok bekes, meghitt Karacsonyi Ünnepeket es sok örömet, egeszseget az elkövetkezendö Uj Evben!

   Marti

   Vass Éva
   Évi néni / Vass Éva Sun, 2013-12-22 18:01

   Kedves Márti!

   Boldog Karácsonyt és sikerekben gazdag Új Évet kívánok!

   Szeretettel ölel: Évi néni

   Torma
   Torma / Torma Sun, 2013-12-22 11:36

   Szia Vass :) Hagytam egy koszontot a blogodon is, de nem tudom, hogy olvasod-e a hozzaszolasokat, ezert itt is legepelek par szot: kellemes Karacsonyi Unnepeket es nagyon boldog Ujesztendot kivanok; sikerekkel es jo egeszseggel, puszi, Torma :)

   Sára85
   Sára85 Wed, 2013-10-30 13:31

   Kedves Éva! Az a tiszteletteljes kérésem lenne, hogy ajánljon nekem egy jó kenyér receptet amit kenyérsütőgépben el tudok készíteni. Már sokfélét kipróbáltam, de valahogy úgy érzem a kudarcok miatt elmegy lassan a kedvem a sütéstől. Előre is köszönöm! Sára.

   Vass Éva
   Évi néni / Vass Éva Wed, 2013-10-30 20:34

   Kedves Sára!
   Tiszta szívemből nem ajánlanám a kenyérsütőben való sütést. 1-2 évig én is próbálkoztam vele, de sütőben sokkal szebb, finomabb kenyereket lehet sütni. 13 éve sütök otthon kenyeret, de én már csak dagasztani-keleszteni használom a gépet. Esetleg azt tanácsolnám, próbálj ki egy tang zhonggal készült kenyér receptet. Sokkal könnyebb vele kenyeret készíteni. Elkészítése egyszerű, 5 rész víz, 1 rész lisztet el kell keverni hidegen csomómentesre, majd felforralni, míg besűrűsödik lágy krém sűrűségűre. Közben folyamatosan kell keverni, hogy ne csomósodjon be. Hagyni kell kihűlni. Hűtőbe téve 3 napig is felhasználható. Ezt kell beletenni a kenyértésztába, amitől sokkal könnyebb lesz a tészta, sokáig friss marad. Egy próbát mindenképpen megér. Ha tudok még valamiben segíteni, nyugodtan írj bármikor. Én drukkolok neked, mert ismerem az érzést. Üdvözlettel: Évi néni