Már egyetemista koromban is főzögettem, igazán komolyan azonban 1-2 éve kezdtem. 2017 nyarán kismamaként költöztem haza Csongrádra Budapestről. Mivel fiam lett, immáron 3 férfira kell főznöm :) Pár hónapja kiderült, hogy kisfiam valószínűleg laktóz-, fruktóz- és gluténérzékeny, így a sütés - főzés mindennapossá vált. Receptjeim száma egyre csak gyarapszik, így gondoltam megosztom őket.
A hely, ahol főzök
Itthon, a konyhámban. A kinti sütögetés Párom reszortja.
Ars poetica a konyhában
Minden étel megfőzhető "mentesen", csak tudni kell a módját. No és persze "fő" a türelem ;)
A bélrendszer a szakértők szerint az "új agy", így érdemes rá kiemelten figyelni, hiszen az immunrendszerünk mellett gyakorlatilag mindenre hatással van, nem csak emésztésünkre.
Olajban sült, igazi, házias rántott sertésszeletet eszegetni ebédre olyan élmény, ami egyszerre idézi fel a gyerekkorunkat, az iskolaéveket, a nagyi ebédlőjét vagy anya-apa vasárnapi menüjét. Imádjuk, és kész.