Hajdanán, amikor felvételt nyertem az egyetemre és a kollégiumba is sikerült bekerülnöm, vérbeli antiháziasszonyként minden főzéssel kapcsolatos tevékenységet igyekeztem elkerülni.
A változást vegánná válásom hozta, 2014 nyarán.
Ekkor rájöttem hogy vegánként igazán "badass" dolog a főzés.
Azóta szükségessé vált, hogy össze tudjak ütni valami ehetőt, hogyha megéhezem, másrészt amióta kizárólag növényi alapanyagokat használok, egyre nagyobb lelkesedéssel viszonyulok a főzéshez is.
A hely, ahol főzök
A kollégiumi közös konyhát használom.
Ars poetica a konyhában
Kétszer ugyanazt az ételt sosem készítem el. A lényeg hogy minél több lehetőséget kipróbáljak.
A bélrendszer a szakértők szerint az "új agy", így érdemes rá kiemelten figyelni, hiszen az immunrendszerünk mellett gyakorlatilag mindenre hatással van, nem csak emésztésünkre.
Olajban sült, igazi, házias rántott sertésszeletet eszegetni ebédre olyan élmény, ami egyszerre idézi fel a gyerekkorunkat, az iskolaéveket, a nagyi ebédlőjét vagy anya-apa vasárnapi menüjét. Imádjuk, és kész.