#

csakegygourmet

  • receptjei: 68
  • regisztrált: 2012.08.14

csakegygourmet adatai

Mióta főzök

Amióta megismertem a River Cottage sorozatot.

A hely, ahol főzök

A Bakony és a Vértes találkozásánál.

Ars poetica a konyhában

Receptjeim közt találhatnak: gourmet, de könnyen hozzáférhető, izgalmas alapanyag variációkat, merész fűszerezést, sok vega receptet, kevésbé ismert távoli országok fogásait, a szezon beindultával változatos erdei gomba kreálmányokat. A receptek nagyobb részénél külföldi oldalakról inspirálódtam, ekkor minden esetben feltüntetem fellelési helyüket. Úgy gondolom, már mindent megalkottak és kitaláltak előttünk, ezért kevesebb időt fordítok a saját receptek kitalálására. Inkább nálamnál hozzáértőbbek ötleteit tolmácsolom így terjesztve mások nevét. :)  Ígérem : nem töltök fel 178. palacsinta receptet. Csak olyan recepteket találhatnak nálam, melyek semmilyen formában nem szerepelnek az oldalon.

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!