a konyhában mindig is szerettem sündörögni, és aztán lassan lassan ezt is, azt is elkészítettem, hobbim a sütés , de fözni is szeretek.
2009 szeptember végén, cöliákiát állapítottak meg nálam, és közben kiderült, hogy kisbabát várok. egyszerre volt öröm és bánat.azóta megbékéltem a gondolattal, elvégre is lisztérzékeny vagyok, és nem beteg. a kis csöppség is ismerkedik már az ízek világával.
a lisztérzékenység miatt sokmindent ujra kellett értékelnem az életemben, a fözés - sütés szempontjábol pedig rengeteg új dolgot tanultam, és mára újra örömet okoz kisérletezni a konyhában.
remélem sorstársaimnak örömet szereznek a receptek.
A hely, ahol főzök
Otthonomban, Merano - Olaszország
Ha anyukámat meglátogatjuk, Komárno - Szlovákia
Ha anyósomékhoz megyünk, Lecce - Olaszország
Ars poetica a konyhában
Kizárólag gluténmentes!
Mediterrán konyha :)
a főzés nem matimetika, nem kell (olyan) komolyan venni :-) abból még nem lesz baj, ha hozzáadunk, vagy ha elveszünk belőle. sőt ez a szép benne, igy lehet sokfélét, sokféleképpen elkésziteni !!
a sütésnél azért jobb ha pontosabbak vagyunk :-)
Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?
A főzés, valljuk be, nem teljesen veszélymentes. A konyhai baleseteken kívül különböző élelmiszer-higiéniai bakikat is elkövethetünk. Nézzük, melyek a leggyakoribbak.