a konyhában mindig is szerettem sündörögni, és aztán lassan lassan ezt is, azt is elkészítettem, hobbim a sütés , de fözni is szeretek.
2009 szeptember végén, cöliákiát állapítottak meg nálam, és közben kiderült, hogy kisbabát várok. egyszerre volt öröm és bánat.azóta megbékéltem a gondolattal, elvégre is lisztérzékeny vagyok, és nem beteg. a kis csöppség is ismerkedik már az ízek világával.
a lisztérzékenység miatt sokmindent ujra kellett értékelnem az életemben, a fözés - sütés szempontjábol pedig rengeteg új dolgot tanultam, és mára újra örömet okoz kisérletezni a konyhában.
remélem sorstársaimnak örömet szereznek a receptek.
A hely, ahol főzök
Otthonomban, Merano - Olaszország
Ha anyukámat meglátogatjuk, Komárno - Szlovákia
Ha anyósomékhoz megyünk, Lecce - Olaszország
Ars poetica a konyhában
Kizárólag gluténmentes!
Mediterrán konyha :)
a főzés nem matimetika, nem kell (olyan) komolyan venni :-) abból még nem lesz baj, ha hozzáadunk, vagy ha elveszünk belőle. sőt ez a szép benne, igy lehet sokfélét, sokféleképpen elkésziteni !!
a sütésnél azért jobb ha pontosabbak vagyunk :-)
A bélrendszer a szakértők szerint az "új agy", így érdemes rá kiemelten figyelni, hiszen az immunrendszerünk mellett gyakorlatilag mindenre hatással van, nem csak emésztésünkre.
Olajban sült, igazi, házias rántott sertésszeletet eszegetni ebédre olyan élmény, ami egyszerre idézi fel a gyerekkorunkat, az iskolaéveket, a nagyi ebédlőjét vagy anya-apa vasárnapi menüjét. Imádjuk, és kész.