A szokásos, de igaz: gyerekként nagyon szerettem anyukámat nézni, amikor sütött. Közben beszélgettünk, kóstolgattunk. Első főztöm borsóleves és palacsinta volt, első süteményemet viszont titokban kellett sütnöm, hogy senki bele ne szóljon. Háááát... fűrészpor lett belőle.
A hely, ahol főzök
USA (Florida)
Ars poetica a konyhában
Törjünk ki a szürke hétköznapokból!!! Néha főzzünk valami pepecses ínyencséget, terítsünk meg gyönyörűen, hozzá valamilyen finom bor - és voila! Ugyanígy, undok hideg napokon készítsünk valami tarkabarka mediterrán finomságot és hirtelen minden megváltozik.
Ahogy közeledünk a nyári szezon kezdete felé, egyre többet megtudhatunk arról is, milyen árak várnak majd minket a vízpartokon. A Balaton körül például az alábbiakra számíthatunk.
Süss ma egy finom tarját, mert megérdemled! Ha húst ennél, akkor hagyd most az unásig ismételt csirkét, kerüljön ma masszív cigánypecsenye vagy konfitált mustáros tarja az asztalra!