Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Boczitsoki szakács

Boczitsoki
hozzászólások

adatok:

Profil: Szabados Marcsi
Mióta szakács: 2014. 02. 15.


mióta főzök:

Körülbelül 1 éve, rendszeresen.

a hely, ahol főzök:

my home :)

ars poetica a konyhában:

Az ízek pusztulásának korát éljük.                                  
A világban naponta kihal egy íz. Ma már ott tartunk, hogy az alapvető élelmiszerek kilencven százaléka harminc növényből vagy azok származékaiból készül. Nehéz elhinni, de érzékeinket egy világhatalommá szerveződött maffia, az ízipar manipulálja, s kényelmességből, megszokásból alig teszünk ellene valamit. Laboratóriumokban előállított aromákkal megváltoztatják ízlelésünket, hozzászoktatnak bennünket az ízfokozókhoz,az emberek többsége már undorodik néhány friss egészséges alapanyagokból. Vissza kell térni a természetes alapanyagokhoz, különben végérvényesen megbolondítják ízlelésünket. Az íz az ételek "lelke", ha ezt ellopják tőlünk, nemcsak a múltunkat, hanem kulturális identitásunkat is elveszíthetjük.

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!